HomeDiete de slabitNUTRITIE Alimentele-minune care îţi curăţă plămânii de nicotină şi gudron

Alimentele-minune care îţi curăţă plămânii de nicotină şi gudron

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
Alimentele-–-minune-care-îţi-curăţă-plămânii-de-nicotină-şi-gudron in NUTRITIE

Aşa cum ştim cu toţii, fumatul este unul dintre cele mai dăunătoare obiceiuri pentru organismul uman, pentru că ne afectează sănătatea extrem de mult, ducând la deteriorarea rapidă a organelor interne, inima şi plămânii fiind cele mai afectate. Nicotina şi gudronul, două substanţe foarte nocive din componenţa ţigărilor, fac ravagii la plămâni, ducând la boli de cele mai multe ori incurabile. Din fericire, descoperirile recente ale cercetătorilor pot ajuta la combaterea acestor efecte nedorite.

Alimentele – minune care îţi curăţă plămânii de nicotină şi gudron

          Deşi suntem sfătuiţi mereu să renunţăm la obiceiul dăunător de a fuma, cei mai mulţi dintre noi nu reuşesc acest lucru, iar tentaţia de a aprinde o ţigară este, de cele mai multe ori, pur şi simplu irezistibilă. Efectele acestui obicei nociv sunt dintre cele mai dăunătoare, dar, de curând, oamenii de ştiinţă au descoperit patru alimente-minune care ajută la curăţarea plămânilor de aceste substanţe periculoase.

1. Seleniul este extrem de eficace în combaterea efectelor negative ale fumatului. Este un mineral care se regăseşte în diverse alimente, cea mai bună sursă fiind nucile, dar şi sub formă de suplimente alimentare. Cea mai importantă este enzima din componenţa acestuia, care produce vitamina E şi ajută la stimularea şi întărirea membranei pulmonare. De asemenea, seleniul are şi un puternic efect antioxidant, cu beneficii cunoscute de cercetătorii din întreaga lume.

2. Alt aliment extrem de important pentru sănătatea plămânilor este usturoiul, deoarece acesta are proprietăţi care ajută la curăţarea şi purificarea completă a plămânilor. De asemenea, este foarte eficient în tratarea problemelor respiratorii, cauzate de cele mai multe ori tot de fumatul excesiv, în prevenirea şi tratarea tuberculozei, pneumoniei, bronşitei, astmului şi tusei. Ca tratament împotriva bronşitei cronice, aproximativ 40 de grame de usturoi spălat şi tăiat mărunt se amestecă împreună cu 100 ml de alcool 90º, se lasă la macerat cinci-șase zile, se strecoară şi se beau zilnic cam 20-30 de picături din acest amestec turnate într-un pahar cu apă. Acesta este un tratament folosit cu succes şi în tratamentul astmului, astfel: se adaugă într-un pahar cu apă 15-30 de picături din acest amestec alături de sirop de mentă; această combinație se bea zilnic. În tratarea tuberculozei, cel mai indicat este consumul ca atare al unui bulb întreg de usturoi, crud sau uşor rumenit la cuptor, zilnic.

3. Ghimbirul este unul dintre cele mai cunoscute alimente datorită proprietăților antiseptice şi antibacteriene, care ajută la purificarea canalelor bronhice, fiind utilizat atât în alimentația zilnică, precum şi cu beneficii reale în medicina tradiţională. Este unul dintre tratamentele cele mai eficace împotriva astmului, fiind utilizat de peste 3000 de ani în China, grație proprietăţilor sale unice, care elimină mucozităţile depuse în plămâni. Are efect liniştitor, reglând echilibrul intern al organismului, este revigorant, vasodilatant, iar pe timp de iarnă este utilizat pentru gustul deosebit, care face mâncarea mai uşor digerabilă. Un avantaj mai puţin cunoscut este acela că are un efect puternic împotriva mătreţii…

4. Grepfrutul este un aliment cu efecte antioxidante puternice, foarte cunoscut în lupta împotriva cancerului, deoarece consumul constant al acestuia ajută la stoparea înmulţirii celulelor canceroase din organism şi are un real beneficiu în curăţarea completă a plămânilor de substanţele nocive din ţigări.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed