Home Diete de slabitNUTRITIE Beneficile și efectele sucului de varză

Beneficile și efectele sucului de varză

autor Elena Yvette
854 views 1 minute timp de citit

Încă din cele mai vechi timpuri, varza se folosea pentru vindecarea problemelor de sănătate. În urma mai multor studii, oamenii de știință au aflat ce proprietăți benefice pentru sănătate are sucul de varză.

suc de varza

Sucul de varză consumat fie cald, fie rece, are multe beneficii, de exemplu:

Calmează durerile – Pentru a calma durerile încheieturilor, trebuie să te ungi cu sucul de varză ținut la temperatura camerei. Dacă durerile sunt foarte mari, se poate bea de două sau trei ori pe zi ceai de varză cald.

Detoxifică organismul –Distruge toxinele din organism, aceasta fiind proprietatea cea mai importantă a sucului de varză.

Vindecă ulcerul gastric – Varza este foarte buna contra anemiei, afecțiunilor respiratorii, gastrice și intestinale.

Elimină limbricii și paraziții intestinali – Medicii recomandă a se da copiilor să bea două căni de suc de varză albă, una dimineața și una seara, pentru a elimina limbricii și paraziții intestinali.

Reglează glicemia – Pentru a-și stabiliza glicemia, diabeticii ar trebui să bea dimineața și la prânz câte o jumătate de pahar de suc de varză.

Modul de preparare a sucului de varză:

-60 ml apă

–  o jumătate de varză albă (medie)

Se curăță varza de foile nedorite, se spală foarte bine, se toacă mărunt, apoi se pune în storcătorul de fructe împreună cu cei 60 ml de apă…

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies