Câte calorii are o banană – calorii banană

Share

Câte calorii are o banană și cât de nutritivă este? Nutriționiștii îți vor explica detaliat câte calorii are o banană simplă sau în alte combinații de mâncăruri.

Câte calorii are o banană

Deși este un fruct bogat în calciu, potasiu, proteine și fibre, banana poate avea un aport caloric destul de mare, în comparație cu alte fructe. Bananele sunt, de asemenea, o sursă importantă de carbohidrați buni, motiv pentru care ele trebuie consumate frecvent, indiferent de câte calorii are o banană.

Câte calorii are o banană în funcție de dimensiune

Pentru a ști cu exactitate câte calorii are o banană, trebuie să ținem cont de dimensiunea acesteia. De asemenea, bananele trebuie consumate în perioada optimă de coacere și nu când sunt prea verzi sau mult prea coapte. Acest lucru este ușor de observat dacă se analizează cu atenție coaja.

  • Mică – vrei sa afli câte calorii are o banană mică? Mai multe decât am fi tentați să credem la prima privire. O banană din sortimentul „baby” poate avea până la 90 de calorii. Aportul caloric este direct proporțional cu alcătuirea nutritivă a bananelor, acestea fiind foarte sănătoase și sățioase.
  • Medie – de asemenea, pentru a ști câte calorii are o banană medie, trebuie să aproximăm gramajul acesteia. În mod obișnuit, o banană medie ar trebui să aibă puțin peste 100 de calorii.
  • Mare – bananele mari au un aport caloric mai mare, dar și un conținut mare de carbohidrați. Pentru a ne da seama câte calorii are o banană mare, trebuie să luăm în calcul și toate substanțele nutritive pe care aceasta le conține. Așadar, o banană mare are în jur de 120 de calorii.

Câte calorii are o banană în diferite combinații alimentare

Bananele sunt fructe foarte delicioase, ușor de combinat, potrivite pentru gustări și deserturi, dar și pentru anumite feluri de mâncare, mai ales destinate celor mici. Astfel, ca să știm câte calorii are o banană, trebuie să cunoaștem cât mai în detaliu ingredientele și conținutul nutritiv al alimentelor cu care am asociat-o:

  • Piure de banane – este un fel de mâncare ideal pentru bebeluși, motiv pentru care trebuie să știm câte calorii are o banană. Piureul poate fi consumat simplu sau în combinație cu anumite fructe și cereale. Pentru o astfel de combinație, nu trebuie să se depășească 100 de calorii per suta de grame.
  • Smoothie – bananele sunt perfecte pentru smoothie-uri, mai ales că acestea fac ca băutura obținută să fie bine legată, cremoasă și sățioasă. Așadar, pentru a afla câte calorii are o banană folosită în smoothie, trebuie să știm cu aproximație aportul caloric al fructelor și legumelor folosite.
  • Salată de fructe – la fel ca în cazul smoothie-urilor, ca să știm cam câte calorii are o banană folosită în salata de fructe, trebuie să cunoaștem valorile nutritive ale fructelor folosite. Într-un astfel de preparat se poate folosi o banană mai mare, care să aibă chiar și 125 de calorii…
  • Banane flambate – acesta este un preparat cu specific franțuzesc foarte apreciat de către gurmanzi. Pentru acest preparat se folosesc anumite băuturi spirtoase foarte tari, motiv pentru care și aportul caloric al bananelor flambate va fi influențat.

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news