Cate calorii are o rosie | calorii rosie

Share

Cate calorii are o rosie normala, o rosie cherry sau o rosie neagra? O rosie are 25 de calorii.

cate calorii are o rosie

Este un lucru aparent banal, dar totusi nestiut de catre cei mai multi dintre consumatorii acestor legume atat de populare. Rosiile sunt o sursa importanta de potasiu, vitamina A, vitamina C, dar si de calciu sau vitamina K. De asemenea, rosiile sunt alimente foarte usor de asociat cu alte alimente, se potrivesc intr-o multime de combinatii culinare, motiv pentru care este foarte important sa aflam cate calorii are o rosie.

Cate calorii are o rosie in functie de soi?

In ceea ce priveste rosiile, exista foarte multe soiuri, de diferite dimensiuni, culori si arome. Acesti factori sunt foarte importanti daca vrem sa stim cate calorii are o rosie, mai ales ca valorile pot diferi de la un soi la altul:

  • Rosii negre – sunt o sursa foarte importanta de antioxidanti si vitamina C, motiv pentru care este indicat sa aflam si cate calorii are o rosie neagra. In mod obisnuit, o astfel de rosie are dimensiuni medii, de circa 75 de grame, astfel ca aportul caloric este unul destul de mic, de maximum 20 de calorii.
  • Rosii cherry – sunt un soi foarte dulce, aromat si de dimensiuni foarte reduse. Daca vrem sa stim cu exactitate cate calorii are o rosie cherry, trebuie sa ne asiguram mai intai ca aceasta este suficient de coapta. Astfel, rosiile din acest soi nu au mai mult de 20 de calorii per suta de grame.
  • Rosii obisnuite – fie ca le procuram din piete, de la producatori locali sau din marile lanturi de supermarketuri, este absolut necesar sa stim cate calorii are o rosie obisnuita. In mod normal, aportul caloric al unui astfel de aliment nu ar trebui sa depaseasca 25 de calorii.

Cate calorii are o rosie in functie de dimensiune?

Dimensiunea este un aspect foarte important atunci cand vrem sa stabilim cate calorii are o rosie. In functie de gramaj se afla si aportul caloric:

  • Rosii mici – cantaresc intre 60 si 90 de grame, motiv pentru care nu este greu sa ne dam seama cate calorii are o rosie de asemenea dimensiuni. Aportul caloric are o valoare destul de mica, de aproximativ 15 calorii.
  • Rosii medii – gramajul rosiilor medii se invarte in jurul valorii de 115 de grame, astfel ca este simplu sa aflam cate calorii are o rosie. In mod normal, o rosie medie are in jur de 20 de calorii, valoare ce poate oscila in functie de gramajul rosiei, dar nu poate depasi 26 de calorii.
  • Rosii mari – in functie de soiul din care provin, rosiile mari pot avea cantitati impresionante, chiar de pana la 500 de grame. Acestea sunt totusi cazuri exceptionale, motiv pentru care trebuie sa stim cate calorii are o rosie mare. Spre exemplu, o rosie de 150 de grame are un aport caloric de aproximativ 30 de calorii

In situatiile in care rosiile sunt consumate coapte sau pasate, aportul lor caloric se poate modifica fundamental. Spre exemplu, o conserva de rosii pasate poate avea pana la 45 de calorii, in functie de modalitatea de pregatire, dar si de lista ingredientelor.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news