HomeNUTRITIE Cate calorii are un mar | calorii mar

Cate calorii are un mar | calorii mar

autor Arseni Dana
Data publicării: Data actualizării: 4,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/01/Cate-calorii-are-un-mar.jpg

Cate calorii are un mar copt sau crud? Afla cate calorii are un mar rosu sau galben in functie de soi.

Cate calorii are un mar

Merele sunt o sursa importanta de vitamine din complexul B, dar si de minerale si fibre. Pe cat sunt de delicioase, pe atat sunt de sanatoase, astfel ca este foarte important sa stim cate calorii are un mar.

Cate calorii are un mar in functie de soi?

Aportul caloric al merelor depinde foarte mult de soiul din care acestea provin. La fel de importanta pentru a afla cate calorii are un mar este si dimensiunea fructului. Aceste doua aspecte trebuie luate in calcul in momentul in care merele sunt consumate. Iata cate calorii are un mar in functie de soi:

  • Cate calorii are un mar Golden? – Acestea sunt mere foarte dulci, de un glaben intens, cu coaja subtire. In general, aceste mere au un continut mai mare de fructoza, care este un indulcitor natural, dar si un aport caloric mai mare. Pentru a sti cate calorii are un mar din soiul Golden, este suficient sa stim cat de copt este acesta si ce gramaj are. Un mar Golden bine copt, de dimensiuni medii are in jur de 85 de calorii.
  • Cate calorii are un mar Jonathan? – Este un soi de mere foarte popular in intreaga lume, gratie aromei si parfumului pe care le au fructele in perioada de recoltare. Este simplu sa aflam cate calorii are un mar din soiul Jonathan, mai ales ca aceste fructe au o greutate de circa 130 de grame. In mod obisnuit, un astfel de mar are in jur de 90 de calorii.
  • Cate calorii are un mar bot de iepure? – Este un soi tomnatic, gustos si destul de popular pe meleagurile autohtone. Ca sa ne dam seama cate calorii are un mar din acest soi, trebuie sa luam in calcul dimensiunile destul de generoase, un astfel de fruct putand sa cantareasca pana la 220 de grame. Asadar, aportul caloric va fi mai mare in acest caz, atingand o medie de 125 de calorii.
  • Cate calorii are un mar Granny Smith? – Sunt mere verzi, destul de acre la gust, foarte recomandate in regimurile alimentare ale diabeticilor. Nu este greu sa ne dam seama cate calorii are un mar din acest soi, mai ales ca el este foarte indicat pentru consum in cadrul curelor de slabire. Un mar din soiul Granny Smith are, de regula, 75 de calorii.

Cate calorii are un mar in functie de dimensiune?

Dimensiunea este factorul cel mai important atunci cand vrem sa stim cate calorii are un mar. Este absolut normal ca merele mai mari sa aiba un aport caloric mai ridicat, spre deosebire de cele cu dimensiuni reduse. Iata cate calorii are un mar, in functie de gramaj:

  • Cate calorii are un mar mic? – Acestea nu ar trebui sa cantareasca mai mult de 115 grame, aportul lor caloric fiind cuprins intre 70 si 85 de calorii.
  • Cate calorii are un mar mediu? – Aceste mere au dimensiuni ceva mai generoase, de circa 120 de grame, motiv pentru care aportul caloric va fi cuprins intre 85 si 100 de calorii
  • Cate calorii are un mar mare? – Dimensiunile unor astfel de fructe pot fi impresionante, iar caloriile continute pot atinge cota maxima de 135 de calorii.
Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed