Cate calorii are un pahar de vin

Share

Câte calorii are un pahar de vin alb, roșu sau rose. Iată câte calorii are un pahar de vin în funcție de soiul din care a fost obținut.

Cate calorii are un pahar de vin

În mod normal, vinul nu are un aport caloric foarte semnificativ, care ar putea să influențeze alimentația zilnică. De asemenea, un pahar de vin băut la momentul potrivit, cu moderație, poate avea numeroase proprietăți benefice asupra organismului.

Câte calorii are un pahar de vin în funcție de soi

Soiul strugurilor din care a fost obținut vinul este foarte important atunci când vrem să aflăm câte calorii are un pahar de vin. La fel de importante sunt și vechimea vinului sau metoda prin care acesta a fost obținut:

  • Vin roșu – fie că este vin de Porto, Merlot sau Cabernet Sauvignon, vinul roșu este și va rămâne unul dintre cele mai rafinate și mai savuroase sortimente dintr-o astfel de băutură alcoolică. Pentru a ști câte calorii are un pahar de vin roșu, este important să cunoaștem foarte bine soiul și să ne ghidăm după aspect. Un vin roșu închis, spre negru, va avea în jur de 90 de calorii, în timp ce un vin roșu aprins poate avea și 115 calorii.
  • Vin alb – pentru a ne da seama câte calorii are un pahar de vin alb, este important să analizăm culoarea acestuia și limpezimea. Cu cât vinul este mai deschis la culoare și mai limpede, cu atât aportul caloric va fi mai mic. În general, un pahar de vin alb are între 110 și 130 de calorii.
  • Vin rose – este un sortiment de vin foarte deosebit, cu arome aparte și un parfum inconfundabil. În cazul unui astfel de vin, vechimea este foarte relevantă atunci când vrem să știm câte calorii are un pahar de vin rose. Aportul caloric al unui pahar de vin rose variază între 100 și 120 de calorii.

Câte calorii are un pahar de vin în funcție de volumul de alcool

Vinul este, mai presus de orice, o băutură alcoolică, fapt pentru care trebuie să aflăm câte calorii are un pahar de vin în funcție de volumul de alcool. Există sortimente de vin mai puțin alcoolizate, dar și sortimente cu un volum mare de alcool în compoziție:

  • Vin slab alcoolizat – un vin cu un conținut mic de alcool va avea automat și un aport caloric mai mic. Spre exemplu, un pahar de vin cu un conținut de 9% alcool, va avea aproximativ 110 calorii la 125 de mililitri.
  • Vin mediu alcoolizat – valoarea conținutului de alcool ar trebui să fie de maximum 12% în cazul acestui sortiment de vin. Așadar, pentru a ști câte calorii are un pahar de vin mediu alcoolizat este indicat să ne ghidăm după această valoare. Aportul caloric poate atinge valoarea maximă de 135 de calorii…
  • Vin puternic alcoolizat – când volumul de alcool atinge cote mari, de 17%, de exemplu, atunci și aportul caloric crește. Pentru a ști câte calorii are un pahar de vin puternic alcoolizat, trebuie să avem în vedere volumul mare de alcool. În acest caz, aportul caloric poate fi și de 140 de calorii pentru un singur pahar.

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news