Dieta ketogenică este cu siguranță una dintre cele mai interesante diete datorită faptului că aceasta încurajează consumul de grăsimi, fiind total opusă dietelor normale. Este indicat să consumi mai multe grăsimi, proteine în cantitate medie și carbohidrați în cantități foarte mici.
Alimentele care sunt permise să le consumăm pe parcursul dietei ketogenice sunt foarte diverse și cu siguranță unele dintre acestea sunt pe gustul oricui. Iată care sunt alimentele pe care le poți consuma dacă urmezi o astfel de dietă.
Carnea
Aceasta poate proveni de la multe animale, printre care: porc, vită, miel, oaie, carne de pasăre (pui, curcan, rață etc.), carne de vânat și carne de pește.
Să nu considerați mezelurile ca fiind carne și la fel și alte alimente care sunt procesate industrial, ori cărnurile afumate.
Crustacee și fructe de mare
În ceea ce privește crustaceele, printre variantele de alegere sunt: scoici, crab, calamar, creveți etc.
Lactate și ouă
Nu trebuie să vă limitați doar la ouăle de găină, chiar și ouăle de prepeliță sunt o opțiune destul de bună, chiar indicată.
În ceea ce privește lactatele, gama este foarte variată, începând de la smântână, brânză, cașcavaluri și până la iaurturi de toate soiurile (în special cel grecesc).
Chiar dacă grăsimile sunt permise și nu trebuie să vă limitați din acest punct de vedere, nu uitați de carbohidrați. Aceștia trebuie să fie în cantități cât mai mici, așa că fiți foarte atente la etichetele iaurturilor și a celorlalte alimente pe bază de lapte.
Legume și fructe
Evitați legumele care au un conținut ridicat de amidon. În această categorie intră: mazărea, porumbul, cartofii și dovleacul, ele având și un bogat conținut de carbohidrați, așadar ar trebui ocolite.
Iată care sunt însă legumele care sunt „pro” dietei ketogenice: toate legumele care au frunze verzi, borccoli, varză, castrateți, roșii, vinete, dovlecei, conopida, țelina, arpagic, ceapă și usturoi, ciuperci, praz și orice altceva ce puteți găsi la piețe sau în supermarketuri.
În categoria fructe intră: fructele de pădure, kiwi, ananas, merele și toate fructele care sunt specifice sezonului în care urmați dieta.
Amestecuri de semințe și nuci
Indicat este ca acestea să fie crude și nu prăjite sau sărate.
Semințe de: dolveac, in, floarea-soarelui, susan și sâmburi de caise.
Nuci: nucile de macadamia, nucile braziliene, caju, fistic și migdale.
Grăsimi și uleiuri
Toate uleiurile trebuie să fie presate la rece, iar grăsimile provenite de la avocado sunt printre cele mai bune.
În ceea ce privește uleiul, cele mai bune variante sunt uleiurile de: cocos, pește, susan, in și cel provenit din nuci.
În această categorie mai intră și untul, untul de arahide și untura.
Lichide
Nu este indicat să consumați băuturi carbogazoase în cantități foarte mari, dar nici nu sunt excluse în totalitate, de preferat sunt băuturile naturale, făcute acasă.
Ca variante de alegere: apa plată, ceaiul verde, ceaiul negru și cafeaua. transmite sursa nutrition.gov..
Indicat este ca toate aceste alimente să provină din surse naturale și nu procesate. În loc să mergeți în supermarketuri, puteți merge oricând în piață. Alimentele care se găsesc aici sunt mult mai naturale decât orice produs de pe raft care are etichetă „bio”.
Citește și: Trisezi in dieta si totusi slabesti
Meet the Experts
- Dr. Frank Lipman – Dr. Frank Lipman este un expert în medicina integrativă, combinând practici vestice și estice pentru a optimiza sănătatea. Lucrează cu Eleven Eleven Wellness
- Dr. Sara Gottfried – Dr. Sara Gottfried este un expert în hormoni și autor, conectând nutriția cu echilibrul hormonal pentru o sănătate optimă. Lucrează cu clinici de medicină funcțională.
- Dr. Gundry – Dr. Gundry este un chirurg cardiac și autor care pledează pentru eliminarea lectinelor din dietă pentru a optimiza sănătatea. Conduce platforma „Gundry MD”.
- Dr. Dean Ornish – Dr. Dean Ornish este un pionier în medicina stilului de viață, promovând diete cu conținut scăzut de grăsimi și pe bază de plante pentru a inversa bolile cronice. Conduce Ornish Lifestyle Medicine
- Dr. Walter Willett – Dr. Walter Willett este un cercetător în nutriție cunoscut pentru munca sa privind efectele dietei și stilului de viață asupra sănătății. Este profesor la Universitatea Harvard.
- Dr. Mike Israetel – Dr. Mike Israetel este un nutriționist sportiv și antrenor specializat în strategii dietetice bazate pe dovezi pentru sportivi. Colaborează cu
Niciun comentariu încă