Un nou studiu a aratat ca alimentele organice sunt cu mult mai bune decat cele obisnuite. Cercetatorii de la Universitatea Stanford au pus la indoiala beneficiile nutritionale ale alimentelor organice. Studiul a gasit diferente intre produsele organice si cele traditionale.
Expunerea la pesticide este o problema reala in societatea actuala.
Produsele organice sunt crescute fara pesticide toxice, antibiotice, hormoni artificiali sau inginerii genetice. Plantele cresc in sol curat si sunt sanatoase. Animalele mananca aceste plantele crescute sanatos.
Iata o analiza facuta la alte studii in care se compara produsele organice cu cele traditionale.
Pesticidele
Produsele traditionale contin de cinci ori mai multe reziduuri de pesticide decat cele organice ( 35% fata de 7%).
Pesticidele din produsele conventionale sunt mai toxice si se gasesc sub forma de amestecuri de chimicale.
Pesticidele sintetice sunt la fel de puternice precum medicamentele si pot afecta creierul, functia sexuala si fertilitatea.
In ziua de azi, multe dintre produsele pe care le consumam contin pesticide, asa ca toti le avem in corp si in sange. Acestea exista chiar si in sangele copiilor nou-nascuti.
Pesticidele numite organofosfati au inceput sa fie produse ca agenti de gazare, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Inca avem multe de invatat despre acest grup de pesticide, dar stim ca expunerea indelungata la ele are legatura cu scaderea IQ-ului, probleme de memorie, de dezvoltare si deficienta de atentie.
Alegerea produselor organice limiteaza imediat expunerea copiilor la organofosfati, iar un studiu realizat pe copiii din Seattle a aratat acest fapt. Copiilor le-a fost testata urina si s-a descoperit un nivel normal de organofosfati. Dupa ce copiilor li s-a dat numai mancare organica, nivelul organofosfatilor a ajuns la zero peste noapte. Apoi, copiilor li s-a dat din nou mancare obisnuita, iar organofosfatii au reaparut in urina.
Citește și: Imbunatateste-ti echilibrul biochimic si energia!
Este esential sa protejam copiii de efectele pesticidelor
Alegerea produselor organice duce la scaderea pesticidelor din aer, apa si din farfuriile noastre.
Bacterii rezistente la antibiotice
Cand cumparam mancare obisnuita, exista un risc de trei ori mai mare de a aduce in casele noastre bacterii rezistente la multe antibiotice decat daca alegem produse organice (48.4% fata de 15.9%).
Cercetatorii au gasit aceasta diferenta, dar au ajuns la concluzia ca nu este atat de importanta, pentru ca rezistenta bacteriilor este din cauza consumului uman de antibiotice.
In zilele noastre, bacteriile devin tot mai rezistente la antibiotice. Acest fapt a devenit o problema de sanatate publica. Este important sa luam antibiotice in mod inteligent, pentru a impiedica rezistenta bacteriilor.
Acum stim ce provoaca rezistenta bacteriilor: cand bacteriile sunt expuse la antibiotice ele cauta moduri de a supravietui, si astfel devin rezistente.
Cele mai rezistente bacterii nu au fost gasite in clinici sau spitale, ci in sol după cum dezvăluie datele yalehealth.yale.edu.
Mancarea organica nu permite folosirea atibioticelor si asta este o solutie impotriva bacteriilor rezistente.
Concluzie
S-au gasit multe diferente in privinta bacteriilor si pesticidelor, intre mancarea traditionala si cea organica.In plus, produsele organice contin mai multi acizi grasi Omega-3.
Fiecare bucata de mancare organica este o investitite in corpurile noastre. Mancarea organica este o investitie delicioasa…
Save
Meet the Experts
- Dr. Marion Nestle – Dr. Marion Nestle este un expert în nutriție și autor, specializat în politica alimentară și nutriția publică. Este profesor emerit la Universitatea New York.
- Dr. Robert Lustig – Dr. Robert Lustig este un endocrinolog care studiază impactul zahărului asupra sănătății metabolice și bolilor cronice. Colaborează cu inițiative de sănătate publică.
- Dr. Dariush Mozaffarian – Dr. Dariush Mozaffarian este un cardiolog și susținător al sănătății publice care cercetează relația dintre dietă și bolile cronice. Este afiliat cu Universitatea Tufts.
- Dr. Gundry – Dr. Gundry este un chirurg cardiac și autor care pledează pentru eliminarea lectinelor din dietă pentru a optimiza sănătatea. Conduce platforma „Gundry MD”.
- Dr. David Perlmutter – Dr. David Perlmutter este neurolog și autor care se concentrează pe rolul nutriției în sănătatea creierului și prevenirea bolilor. Lucrează cu clinici de sănătate a creierului.
- Dr. Barry Sears – Dr. Barry Sears este creatorul dietei „Zone Diet”, concentrându-se pe echilibrarea macronutrienților pentru o sănătate optimă. Conduce Zone Labs
Niciun comentariu încă