Incredibil – zahărul în exces duce la cancer

Incredibil – zahărul în exces duce la cancer

„Boala secolului”, aşa cum a fost numit cancerul, face zilnic mii de victime. Deşi opiniile sunt diverse, toţi specialiştii sunt de acord că o dietă şi un stil de viaţă sănătos pot face minuni în lupta împotriva cancerului. De aceea, trebuie să evităm orice aliment potenţial nociv, iar zahărul este pe primele locuri în acest top.

 S-a demonstrat că un consum excesiv de zahăr duce la intoxicarea celulelor şi la favorizarea tumorilor canceroase, aşa cum a explicat prof. dr. Pavel Chirila: „Această intoxicare a celulei conduce la o mai mare cantitate de insulină secretată şi la o cantitate mai mare de acid lactic, atât în celulă, cât şi în jurul ei – factori importanţi de creştere tumorală”.

Consumul de zahăr a atins cote alarmate în ultimii ani. Astfel, dacă în 1830 consumul mediu era de 5kg zahăr pe an, acum numărul a crescut chiar şi la 33 kg de persoană pe parcursul unui singur an. „De la Facere şi până acum 200 de ani, omul nu a cunoscut zaharul. Specia umană este programată să consume glucide (dulciuri) naturale, în care zaharul este în procent de 3-5% (fructe). Deodata însă, a început să consume zaharoza pură, scoasă din contextul celorlalte glucide, în procent de 100%”, explică prof.dr. Pavel Chirila, medic primar boli interne, în cartea sa „Nu hrăni cancerul!”.

Un studiu publicat recent în The New York Times demonstrează clar că în cazul femeilor trecute de perioada menopauzei, consumul ridicat de băuturi carbogazoase creşte riscul apariţiei cancerului endometrial, conform bzi.

O altă cercetare, apărută de această dată în publicatia Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention arată clară că doar zahărul în sine are efecte tragice în apariţia cancerului endometrial, dar asociat şi cu consumul de băuturi carbogazoase, rezultatele sunt devastatoare.Natural News scrie că zahărul menţine un mediu acid în corp, favorizează apariţia inflamaţiilor şi hrăneşte celulele canceroase…

„Atunci când mâncăm alimente pe bază de zahăr sau făină albă (alimente cu o valoare glicemică foarte ridicată) nivelul de glucoză din sânge se mărește cu rapiditate. Imediat, corpul eliberează o doză de insulină pentru a da posibilitate glucozei să intre în celule. Secreţia de insulină este însoţită de eliberarea unor altor molecule numite IGF, al căror rol este de a stimula dezvoltarea celulelor. Pe scurt, zahărul hrăneşte ţesuturile şi le face să se dezvolte mai rapid. (…) În prezent, cunoaştem faptul că aceste creşteri ale nivelului de insulină şi IGF stimulează, în mod direct, nu numai dezvoltarea celulelor canceroase, ci şi capacitatea lor de a invada ţesuturile învecinate”, explică dr conform celor specificate cdc.gov. David Servan-Schreiber în cartea sa „Anticancer”.

Citește și: Dr. Oz: cele mai bune alimente pentru ca pielea, parul si unghiile tale sa fie sanatoase

Meet the Experts

  • Dr. David Katz – Dr. David Katz este un specialist în medicină preventivă care pledează pentru abordări bazate pe dovezi în alimentația sănătoasă. Colaborează cu True Health Initiative
  • Dr. Rangan Chatterjee – Dr. Rangan Chatterjee este un medic britanic cunoscut pentru abordarea sa holistică asupra bunăstării prin schimbări simple ale stilului de viață. Colaborează cu BBC și platforme de wellness.
  • Dr. T. Colin Campbell – Dr. T. Colin Campbell este biochimist și autor al studiului „The China Study”, subliniind beneficiile unei diete pe bază de plante și alimente integrale. Este asociat cu Universitatea Cornell.
  • Dr. William Li – Dr. William Li este un medic și cercetător care studiază cum dieta poate influența bolile, inclusiv prevenirea cancerului. Conduce Angiogenesis Foundation
  • Dr. Cynthia Sass – Dr. Cynthia Sass este un dietetician sportiv și nutriționist care ajută indivizii să atingă obiective de sănătate prin planuri personalizate. Colaborează cu organizații sportive majore.
Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *