Incredibil – zahărul în exces duce la cancer

Share

„Boala secolului”, aşa cum a fost numit cancerul, face zilnic mii de victime. Deşi opiniile sunt diverse, toţi specialiştii sunt de acord că o dietă şi un stil de viaţă sănătos pot face minuni în lupta împotriva cancerului. De aceea, trebuie să evităm orice aliment potenţial nociv, iar zahărul este pe primele locuri în acest top.

 zahar

          S-a demonstrat că un consum excesiv de zahăr duce la intoxicarea celulelor şi la favorizarea tumorilor canceroase, aşa cum a explicat prof. dr. Pavel Chirila: „Această intoxicare a celulei conduce la o mai mare cantitate de insulină secretată şi la o cantitate mai mare de acid lactic, atât în celulă, cât şi în jurul ei – factori importanţi de creştere tumorală”.

Consumul de zahăr a atins cote alarmate în ultimii ani. Astfel, dacă în 1830 consumul mediu era de 5kg zahăr pe an, acum numărul a crescut chiar şi la 33 kg de persoană pe parcursul unui singur an. „De la Facere şi până acum 200 de ani, omul nu a cunoscut zaharul. Specia umană este programată să consume glucide (dulciuri) naturale, în care zaharul este în procent de 3-5% (fructe). Deodata însă, a început să consume zaharoza pură, scoasă din contextul celorlalte glucide, în procent de 100%”, explică prof. dr. Pavel Chirila, medic primar boli interne, în cartea sa „Nu hrăni cancerul!”.

Un studiu publicat recent în The New York Times demonstrează clar că în cazul femeilor trecute de perioada menopauzei, consumul ridicat de băuturi carbogazoase creşte riscul apariţiei cancerului endometrial, conform bzi.

O altă cercetare, apărută de această dată în publicatia Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention arată clară că doar zahărul în sine are efecte tragice în apariţia cancerului endometrial, dar asociat şi cu consumul de băuturi carbogazoase, rezultatele sunt devastatoare. Natural News scrie că zahărul menţine un mediu acid în corp, favorizează apariţia inflamaţiilor şi hrăneşte celulele canceroase…

„Atunci când mâncăm alimente pe bază de zahăr sau făină albă (alimente cu o valoare glicemică foarte ridicată) nivelul de glucoză din sânge se mărește cu rapiditate. Imediat, corpul eliberează o doză de insulină pentru a da posibilitate glucozei să intre în celule. Secreţia de insulină este însoţită de eliberarea unor altor molecule numite IGF, al căror rol este de a stimula dezvoltarea celulelor. Pe scurt, zahărul hrăneşte ţesuturile şi le face să se dezvolte mai rapid. (…) În prezent, cunoaştem faptul că aceste creşteri ale nivelului de insulină şi IGF stimulează, în mod direct, nu numai dezvoltarea celulelor canceroase, ci şi capacitatea lor de a invada ţesuturile învecinate”, explică dr. David Servan-Schreiber în cartea sa „Anticancer”.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news