Uleiul reduce frictiunea si „unge grasimea”. Asa ca ce poate fi mai natural decat folosirea uleiului pentru a scapa de kg in plus?
Uleiul de sofran. Acizii grasi se gasesc in diverse varietati. In general, acesti acizi au efecte benefice asupra sanatatii. Au efecte antiinflamatorii si actioneaza asupra depunerilor de grasime.
Uleiul de sofran nu este insa o sursa de Omega-3. Este, in schimb, o sursa de Omega-6, iar acizii grasi Omega-6 sunt estentiali pentru sanatate. Dar avem tendinta sa primim mai multi Omega-6 decat avem nevoie, prin intermediul uleiurilor folosite in mancarurile procesate. Cei mai multi acizi Omega-6 au efecte antiinflamatorii, dar nu au aceleasi efecte asupra kg in plus precum au acizii Omega-3.
Uleiul de masline. Daca e sa folosim uleiul in lupta impotriva grasimii abdominale, atunci probabil ca cel mai util ulei este cel de masline. Uleiul de masline este bogat in grasimi mononesaturate. Acestea sunt faimoase in dieta mediteraneana. Studii realizate pe termen lung au demonstrat o puternica legatura intre acizii grasi si un risc redus de aparitie a diabetului, a obezitatii si a bolilor cardiace.
Unele tipuri de grasime abdominala pot fi periculoase. Grasimea abdominala se mobilizeaza cand se produce oscadere in greutate semnificativa. Cu alte cuvinte, cel mai sigur mod de a scapa de grasimea abdominala este sa mananci bine si sa faci exercitii.
Daca vorbim de folosirea uleiului in topirea grasimii, atunci cu siguranta vorbim despre uleiurile cu Omega-3 din peste, fructe de mare, alge, uleiul de sofarn sau arahide, uleiul de masline si cel de in…
Dar, trebuie evidentiat si un alt fel de mod de a slabi: munca grea!