HomeDiete de slabitNUTRITIE Semintele de pepene verde – bogate in vitamina B si minerale

Semintele de pepene verde – bogate in vitamina B si minerale

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 985 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/08/Beneficiile-semintelor-de-pepene-verde.jpg

Semintele de pepene previn aparitia semnelor de imbatranire, deoarece acestea contin antioxidanti si uleiuri ce fac pielea sa arate mult mai tanara, mai sanatoasa. Aceste beneficii se pot observa doar daca ajungeti sa consumati o mana sau doua cu seminte de pepene pe saptamana.

Multi stiu care sunt beneficiile pepenelui verde, insa cei care cunosc exact cat de mult bine fac organismului semintele sunt intr-un numar limitat.

Inca de mici copii ni s-a adus la cunostinta si ni s-a implementat zilnic in minte modul in care trebuie sa consumam tot ce avem noi sau bunicile noastre in gradina. Aici este vorba si despre pepenele verde, dar mai ales despre semintele acestuia.

Semintele de pepene sunt bogate in proteine

Semintele de pepene au un nivel destul de crescut de proteine; doar un pahar cu seminte uscate contine 30.6 gr de proteine, ceea ce inseamna 61% din totalul zilnic recomandat. Proteinele din aceste seminte sunt alcatuite din mai multi aminoacizi, unul dintre ei este arginina, iar unul dintre beneficiile pe care le aduce aceasta sanatatii include stabilizarea presiunii sangelui si tratarea arterelor coronare.

Vitamina B

Semintele de pepene sunt, de asemenea, incarcate la propriu cu mai multe dintre vitaminele B. Societatea Americana pentru Combaterea Cancerului a afirmat ca aceste vitamine sunt necesare pentru a transforma alimentele consumate in energie, iar altele sunt necesare functionarii organismului. Cea mai relevanta dintre vitamine este niacina si doar un pahar contine 3.8 mg, ceea ce inseamna 19% din doza zilnica recomandata. Niacina este importanta pentru mentinerea integra a sistemului nervos, sistemului digestiv si sanatatea pielii.

Minerale

Mineralele inoata in semintele de pepene. Magneziul este unul dintre cele mai importante minerale existente, iar doar un pahar contine 556 mg, ceea ce inseamna 79% din doza zilnica recomandata. In concordanta cu ce afirma cei de la Institutul National de Sanatate, magneziul ajuta la regularizarea presiunii sangvine si a metabolismului in general. Alte minerale importante ce se gasesc in aceste seminte sunt: fosfor, fier, potasiu, sodiu, mangan si zinc.

Grasimi

Cel mai surprinzator lucru legat de semintele de pepene, in ceea ce priveste beneficiile aduse organismului, este cantitatea de grasimi pe care le contin acestea. Un pahar cu seminte uscate contine 51 g de grasimi, dintre care 11 sunt grasimi saturate. Celelalte sunt mononesaturate, polinesaturate si acizi grasi Omega-6. Asociatia Americana a Prevenirii Bolilor de Inima afirma ca grasimile mononesaturate si polinesaturate reduc colesterolul din sange, iar acizii grasi Omega-6 pot ajuta la reducerea presiunii sangelui. Partea cea mai proasta a consumului unui pahar cu astfel de seminte consta in numarul caloriilor: vei adauga aproximativ 600 calorii aportului tau zilnic.

Pe langa toate acestea, trebuie sa mai adaugam ca semintele de pepene sunt folosite pentru tratarea diabetului, au un cuvant important de spus cand vine vorba de recuperarea dupa anumite afectiuni, boli si au un efect deosebit asupra memoriei…

Putem adauga printre beneficii si cele aduse starii pielii. Pentru ca sunt bogate in nutrienti hranitori ca si acizii grasi, acid oleic, semintele de pepene pastreaza sanatatea pielii si o fac sa straluceasca din interior.

Puteti incerca si dieta cu pepene care este foarte benefica.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed