HomeDiete de slabitNUTRITIE Sucuri pentru detoxifiere făcute în casă

Sucuri pentru detoxifiere făcute în casă

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,7K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/02/Sucuri-pentru-detoxifiere-făcute-în-casă.jpg

Aceste sucuri pentru detoxifiere făcute în casă sunt printre cele mai căutate sucuri în perioada primăverii-începutul verii. Multe vedete și sportivi apelează la sucuri pentru detox pentru a face puțină „ordine” în organismul lor, astfel încât să arate mai bine și să se simtă mai bine.

Oricine poate apela la aceste sucuri pentru detoxifiere făcute în casă, încât să își curețe puțin organismul, lucru care este recomandat a fi făcut, mai ales în această perioadă. Cura cu sucuri pentru detoxifiere a devenit foarte populară în ultimii ani, deoarece permite cu ușurință consumul unei game mari de nutrienți fără să mâncăm o mulțime de fructe și legume. Așadar, dacă și tu îți dorești să elimini toxinele și să piezi în greutate, dar în același timp te confrunți cu dificultăți în a asimila nutrienții din fructe și legume, citește în continuare pentru a vedea cum te poate ajuta în acest sens o cură cu sucuri pentru detoxifiere.

Cum să faci acasă sucuri pentru detoxifiere

Dacă îți dorești să consumi sucuri pentru detoxifiere făcute în casă, vei fi ușurată să afli că se prepară extrem de simplu. Dacă nu vrei să cheltui sume mari de bani pe astfel de sucuri pentru detoxifiere care se găsesc deja preparate, poți chiar și tu să le prepari de una singură, la tine acasă. Vei avea nevoie de câteva condimente, fructe și legume, însă nimic nu este imposibil, iar ingredientul secret este voința de a începe o cură de detoxifiere și de a fi motivată să îți prepari pe cont propriu mesele și gustările care vor consta numai în sucuri naturale făcute în casă.

Ce presupune o cură cu sucuri pentru detoxifiere?

Când ne referim la sucuri pentru detoxifiere făcute în casă, acestea sunt extrase din fructe și legume prin metoda manuală sau cu ajutorul unui storcător de fructe. O cură bazată pe sucuri pentru detoxifiere se bazează pe faptul că timp de o anumită perioadă (de regulă, trei zile) se consumă doar apă și sucuri pentru detoxifiere făcute în casă, iar acestea elimină toxinele din ficat și sistemul digestiv. În timp ce are loc acest proces de purificare a organismului se recomandă să bem lichidele la fiecare două ore sau două ore și jumătate, iar în caz contrar, dacă nu se consumă la acest interval, nivelul glicemiei ar putea fi afectat și nu vom putea duce la bun sfârșit cura.

Iată câteva idei de sucuri pentru detoxifiere făcute în casă:

Limo detox

Ingrediente: o lămâie, o linguriță de miere, un vârf de cuțit de piper negru măcinat, un vârf de cuțit de piper cayene și o jumătate de portocală.

Preparare: se introduc toate într-un blender și se amestecă timp de câteva secunde, până se obține sucul.

Grăsimile sunt zero, caloriile foarte puține (aproximativ 20 kcal) iar carbohidrații, la fel (aproximativ 5 g).

Puterea fructelor viu colorate

Ingrediente: semințe de in (aproximativ o linguriță cu vârf), coacăze negre (un pumn de boabe), un măr roșu mediu, o banană medie, cateva boabe de strugure negru (aproximativ o jumătate de ciorchine de dimensiune medie) și o jumătate de sfeclă roșie de dimensiune mică.

Preparare: se introduc toate într-un blender și se amestecă timp de câteva secunde, până se obține sucul.

Acest suc de detoxifiere aduce un aport ridicat de vitamine (B1 , B2 , B3 , B6 și vitamina C), are un aport de grăsimi foarte mic (aproximativ 4 g), calorii puține, însă ușor mai multe decât primul suc (aproximativ 70 kcal), iar carbohidrații sunt și ei regăsiți într-o cantitate redusă (aproximativ 6 g).

Sucul verde

Ingrediente: ghimbir (jumătate de ghimbir de dimensiune medie), jumătate de castravete, câteva frunze de varză, o linguriță de spirulină, câteva frunze de spanac și salată verde, un pumn de frunze de pătrunjel și un lime.

Preparare: se introduc toate într-un blender și se amestecă timp de câteva secunde, până se obține sucul.

Acest suc de detoxifiere stimulează foarte mult digestia, având capacitatea de a o regla, combate stările de oboseală și lipsa de energie, iar grăsimile sunt zero. Cantitatea de calorii este foarte mică (aproximativ 40 de kcal), iar carbohidrații, la fel (aproximativ 9 g).

Sucul roșu al puterii

Ingrediente: boabe de strugure dintr-un soi verde și unul negru (aproximativ o jumătate de ciorchine de dimensiune medie, de fiecare), o jumătate de banană, o jumătate de rodie, câteva felii de portocală (aproximativ un sfert), câteva boabe de fructe goji, un pumn de afine și un sfert de lămâie.

Preparare: se introduc toate într-un blender și se amestecă timp de câteva secunde, până se obține sucul.

Acest suc sprijină procesul de refacere a musculaturii, are un aport ridicat de antioxidanți, iar fructele de goji tratează pielea. Cantitatea de calorii este mică (aproximativ 40 de kcal), grăsimile sunt zero, iar carbohidrații sunt reduși (aproximativ 8 g).

Pornind de la aceste ingrediente, poți face multe alte rețete de sucuri de detoxifiere, însă aceste combinații sunt printre cele mai indicate și eficiente.

Semne și simptome care îți indică faptul că organismul tău are nevoie de o detoxifiere:

 • balonare;
 • pofte alimentare;
 • constipație;
 • gaze;
 • schimbări ale dispoziției;
 • senzația de greață;
 • extenuare;
 • respirație neplăcută;
 • abdomen umflat;
 • energie scăzută;
 • dureri de tot felul, printre care și de cap;
 • probleme la nivelul pielii.

Beneficii aduse de aceste sucuri pentru detoxifiere

Pentru majoritatea persoanelor este dificil să primească în fiecare zi acele cantități necesare de fructe și legume asupra cărora insistă medicii. Să bea sucuri pentru detoxifiere este o idee excelentă în această privință, întrucât asigură acea cantitate necesară de nutrienți care lipseau din alimentație. Dacă te numeri printre acele persoane, îți prezentăm, în cele ce urmează, care sunt beneficiile de care ai parte atunci când introduci în dieta ta sucuri pentru detoxifiere făcute în casă:

 • elimină toxinele din ficat;
 • scad nivelul zahărului din sânge;
 • când bei sucuri pentru detoxifiere, acestea te ajută să pierzi rapid în greutate;
 • ajută la o absorbție mai bună a nutrienților;
 • hrănesc bacteriile bune din intestine;
 • aceste sucuri pentru detoxifiere ajută la scăderea nivelului colesterolului;
 • îmbunătățesc aspectul și textura pielii, deoarece fructele și legumele conțin antioxidanți care oferă strălucire tenului, o textură fermă și un aspect sănătos;
 • extind gama fructelor legumelor din dietă, întrucât există diverse rețete de preparare a sucurilor care elimină toxinele, iar pe multe cu siguranță nu le-ați încercat;
 • cu ajutorul acestor sucuri pentru detoxifiere îmbunătățesc performanța atletică;
 • din moment ce nu conțin fibre, nu necesită același tip de digestie precum alimentele obișnuite și nu încarcă stomacul, așadar nutrienții sunt absorbiți mai ușor în organism…

Cu siguranță unul dintre aceste sucuri pentru detoxifiere facute in casa conține fructe și ingrediente care sunt pe placul tău, iar dacă ceva ți se pare că nu se potrivește și că nu este o combinație tocmai bună, acceptă provocarea și încearcă-le, cu siguranță te vei obișnui cu gustul lor!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed