Dieta cu struguri de 3 zile te ajută să slăbești 5 kg

Share

Dieta cu struguri reprezintă un regim de slăbire inovator care ajută atât la eliminarea kilogramelor în exces, cât și la detoxifierea organismului.

Dieta cu struguri

Dieta cu struguri poate fi ținută cu struguri proaspeți, consumați ca atare, cu must sau cu smoothie-uri pe bază de struguri, indiferent de soiul acestora.

Dieta cu struguri trebuie ținută conform principiilor sale, fără abateri, aceasta garantând eliminarea surplusului de grăsimi și toxine într-o perioadă scurtă. De asemenea, dieta cu struguri promite rezultate de durată și poate fi adaptată în funcție de fiecare persoană în parte.

Dieta cu struguri (sau must) se realizează consumând timp de una-două, maximum trei zile între 1,5 şi cinci kg struguri (sau must proaspăt). Persoanele care au o toleranţă mai redusă la astfel de cure cu crudităţi sau care au diverse afecţiuni pot adapta organismul progresiv, urmând cura în trei etape.

Floarea viţei-de-vie este considerată simbolul frumuseţii şi al înţelepciunii depline, iar rodul viţei, simbolul celor mai bune roade. Bogăţia unei ţări este apreciată după greutatea rodului de struguri şi în acest sens se ştie că dacogeţii (strămoşii noştri) erau recunoscuţi ca mari cultivatori de viţă-de-vie, câţiva termeni dacici ca „butuc”, „strugure”, „arac”, rămânând în limba română până astăzi.

Principiile de bază ale dietei cu struguri

Dieta cu struguri trebuie monitorizată cu atenție pentru a da rezultatele mult așteptate. În acest sens este nevoie de cunoașterea câtorva principii de bază:

  • Alimentație echilibrată – deși dieta se bazează pe un consum ridicat de struguri și preparate bazate pe aceste fructe, este foarte important ca alimentația să fie una echilibrată și variată. Strugurii trebuie consumați cu regularitate, în cantități mari, dar fără excese. Pentru ca dieta să dea roade este nevoie de o alimentație completă, care să însumeze proteine, carbohidrați, minerale, antioxidanți și toți nutrienții necesari.
  • Hidratare – într-o sută de grame de struguri se regăsesc aproximativ 80 de mililitri de apă, astfel că strugurii sunt esențiali și pentru hidratarea organismului. Cu toate acestea, dieta cu struguri trebuie completată de o hidratare corespunzătoare, bazată pe un consum optim de apă, sucuri din fructe (altele decât struguri), shake-uri, smoothie-uri, ceaiuri sau chiar cafea și băuturi alcoolice (consumate cu precauție).
  • Perioadă – dieta cu struguri este ușor de adaptat în funcție de preferințe și activitate zilnică, dar nu se recomandă ca aceasta să fie ținută ca un regim permanent, ci, mai degrabă, ca pe un regim periodic. Este indicat ca dieta cu struguri să fie ținută în sezonul vară-toamnă, când strugurii sunt copți și cât se poate de gustoși. Dieta cu struguri trebuie ținută pentru o perioadă de circa șapte zile și este absolut necesară o pauză între aceasta și un alt regim alimentar.
  • Progamul meselor – În dieta cu struguri, alimentul de bază poate fi consumat atât la mesele principale ale zilei, cât și la gustări, cu condiția ca acestea să fie consumate la aceleași ore în fiecare zi, conform unui program.

Cum pot fi consumați strugurii în dieta cu struguri?

Pentru ca dieta cu struguri să fie mai accesibilă și mai ușor de adaptat, este nevoie să se cunoască modalitățile în care alimentul principal al acestui regim de slăbire poate fi consumat. Există multe combinații în care strugurii sunt și delicioși și foarte sănătoși:

  • Ca atare – indiferent de soiul lor, de dimensiuni sau culoare, strugurii sunt foarte delicioși dacă sunt consumați proaspeți și bine spălați. Un strugure de apoximativ 100-150 de grame poate fi gustarea perfectă de după un prânz copios. De asemenea, strugurii simpli pot fi consumați și la micul dejun, pentru un plus de energie.
  • Must – sucul obținut prin zdrobirea boabelor de struguri este foarte delicios și nu necesită îndulcire. Acesta este bogat în vitamine și antioxidanți, astfel că poate fi un înlocuitor excelent al cafelei. Un pahar cu must poate fi consumat la jumătate de oră după masă, dar niciodată în timpul acesteia.
  • Smoothie – un smoothie pe bază de struguri poate fi o gustare perfectă în cadrul dietei propuse. Un astfel de smoothie poate fi îmbogățit cu avocado, banană, kiwi sau portocale.
  • Sosuri – strugurii pot fi o bază perfectă pentru sosuri care urmează a fi consumate la fripturi sau garnituri. Un sos de struguri făcut în casă, fără adaosuri chimice, reprezintă un aliment specific dietei cu struguri.
  • Compot – dieta cu struguri este foarte ușor de adaptat, dar și foarte accesibilă. Astfel, un compot de struguri aflat la îndemână poate fi ideal, mai ales că se pot consuma atât fructele, cât și zeama. În cazul compotului, este indicat ca acesta să nu conțină îndulcitori.
  • Dulciuri – foarte multe rețete de prăjituri, înghețată sau alte deserturi răcoritoare au la bază boabele de struguri. Dacă aceste feluri de mâncare nu conțin prea multă făină sau aditivi, sunt esențiale pentru o dietă cu struguri corespunzătoare.

Virtuţile terapeutice ale strugurilor sunt cunoscute din epocile cele mai îndepărtate: aceștia sunt remineralizanţi, vitaminizanţi, tonici, laxativi, antitoxici (drenori organici), energizează musculatura şi sistemul nervos, decongestionează ficatul, sunt coleretici, aperitivi, răcoritori, fiind indicaţi în anemii, convalescenţă, sarcină, dispepsii, surmenaj, intoxicaţii, afecţiuni hepatice, reumatismale şi dermatologice, constipaţie, ateroscleroză, hemoragii difuze, eforturi susţinute (sportivi de performanţă) hemoroizi, edeme, nefrite, unele forme de astm bronşic, obezitate.

Cele 3 etape în dieta cu struguri

1. Se incepe cu 0,5 kg struguri (sau 0,5 l must) cu o oră înaintea meselor principale, două-trei zile, apoi, reducându-se treptat celelalte alimente, va creşte aportul de struguri la un kg (sau un litru must) înainte de fiecare masă.

2. Timp de una-două-trei zile se vor consuma numai struguri, două-cinci kg pe zi (sau must, doi-patru litri pe zi), în funcție de toleranţă, fără a forţa sau a face vreun exces.

3. Revenirea la alimentaţia obişnuită se realizează în trepte, consumând două-trei zile câte un kg de struguri sau un litru de must înainte cu o oră de fiecare masă, apoi încă două-trei zile câte 0,5 kg de struguri (sau 0,5 l must) înainte de mese.
Pentru a avea must proaspăt, se poate folosi un storcător de fructe.

În obezitate, dieta cu struguri este foarte apreciată; două zile pe săptămână se consumă doar 1,5 kg struguri pe zi. De asemenea, trei păhărele de suc proaspăt pe zi, între mese, timp de o lună, asociat cu un regim alimentar, asigură un bun efect detoxifiant.

Deşi este făcut din struguri, vinul se află pe lista neagră a sănătăţii.
Medicina nu combate în termeni absoluţi folosirea vinului, efectele benefice observate fiind numeroase: creşterea apetitului, aportul de săruri minerale și calorii, stare de bună dispoziţie. Toate astea obţinându-se doar când este folosit în cantitate mică (pentru un adult, aproximativ un pahar, de preferat a fi băut seara).

Cu ce rămâne de la pasarea strugurilor se pot face măşti cosmetice. Au efect revigorant şi astringent. Se pot ține comprese pe ten (zece minute) cu suc proaspăt, apoi se şterge faţa cu apă călduţă. Totodată, seva este antiseptică cicatrizantă în cazul rănilor, având efect tonic, cicatrizant şi antihemoragic.

Beneficiile dietei cu struguri

Dieta cu struguri, ținută în mod corect, conform principiilor sale, poate da rezultate uimitoare într-un timp scurt. Printre cele mai importante beneficii ale acestei diete se numără:

  • Slăbire sănătoasă și eficientădieta cu struguri dă rezultate încă din primele zile, ajutând la eliminarea kilogramelor în plus. Nutrienții din boabele de struguri optimizează metabolismul, intensifică arderile și ajută la distrugerea depozitelor de grăsime. Slăbirea se produce rapid și sănătos, iar rezultatele se mențin pentru o perioadă lungă.
  • Detoxifierea oganismului – eliminarea tuturor toxinelor din corp într-un timp util se poate realiza cu ajutorul dietei cu struguri. Aceste fructe ajută la eliminarea reziduurilor din corp și au un rol curativ.
  • Optimizarea digestiei – dieta cu struguri este recunoscută pentru efectele sale benefice asupra aparatului digestiv. Consumul regulat de struguri și must face ca digestia să se producă într-un timp corespunzător, fără ca alimentele ingerate să producă vreun disconfort intestinal.
  • Sănătatea sistemului nervos – cu efecte benefice clare asupra memoriei, strugurii pot fi consumați în cantități generoase și pentru a menține sănătatea sistemului nervos. Multe dintre afecțiunile de la acest nivel pot fi combătute prin dieta cu struguri, aceasta având și capacitatea de a ameliora anumite afecțiuni de acest gen.
  • Sănătatea sistemului cardiovascular – ritmul cardiac, circulația sângelui și sănătatea tuturor componentelor sistemului cardiovascular pot fi asigurate prin ținerea periodică a unei diete cu struguri. Aceste fructe sunt foarte benefice pentru buna funcționare a mușchiului inimii, dar și pentru integritatea vaselor de sânge sau vâscuozitatea sângelui. De asemenea, mai multe afecțiuni de natură cardiacă pot fi prevenite prin consumul regulat de struguri roșii sau negri.
  • Sănătatea sistemului imunitar – mulțumită compoziției lor nutriționale, strugurii asigură integritatea și funcționarea optimă a sistemului imunitar. Dieta cu struguri este foarte benefică pentru combaterea mai multor afecțiuni minore, dar și pentru vindecarea mai multor boli.
  • Efect anticancerigen – strugurii au efecte pozitive și asupra celulelor din corp, menținându-le sănătoase și prevenind formarea tumorilor. Apariția formațiunilor celulare de natură canceroasă poate fi prevenită cu dieta cu struguri

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente