Trei reguli de aur ale unei alimentații sănătoase

Share

1. DIVERSITATEA influentează foarte mult calitatea alimentatiei noastre. Mâncând variat, avem cele mai multe şanse să ne procurăm toate substanțele nutritive de care avem nevoie şi să le utilizăm în cele mai bune condiții. Este una dintre cele mai eficiente metode de a evita carențele vitaminice şi minerale.

Trei reguli de aur ale unei alimentații sănătoase

Un studiu recent a arătat că există o legătură clară între diversitatea hranei şi gradul de acoperire a necesarului de vitamine şi minerale: cu cât alimentația noastră este mai variată, cu atât mai reduse sunt riscurile de a avea un deficit nutrițional.

2. SIMPLITATEA constituie unul dintre secretele alimentațiel corecte. A mânca sănătos înseamnă, în primul rând, a mânca simplu. Putem găti preparate uşoare, fără a le sacrifica deloc gustul, limitând utilizarea grăsimilor.

Câteva astfel de metode sunt: pe baia de aburi, la cuptor, la grătar sau prin fierbere. Utilizarea ierburilor aromatice nu numai că dă un plus de savoare bucatelor, dar ne şi procură substanțe nutritive prețioase.

3. PURITATEA este o cerință esențială. În linii mari, presupune să preferăm alimentele neprelucrate celor semipreparate sau gata preparate. De exemplu, este mai bine să consumăm mere proaspete decât sub formă de compot sau gem…

Când totuşi suntem nevoiți să cumpărăm un produs alimentar, trebuie să optăm pentru cele elaborate pornind de la materii prime pe care le putem identifica. Nu trebuie să facem compromisuri în privința calității, originii şi, bineînțeles, gustului mâncărurilor din farfuria noastră.

Save


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news