Cele mai bune legume de toamnă și importanța lor

Share

Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, aceste legume de toamnă aduc un aport considerabil de energie și vitalitate persoanelor care le consumă. Acesta este însă numai unul dintre nenumăratele beneficii ale unei alimentații bogate în legume.

Dacă iarna legumele se consumă din borcanul din cămară, toamna acestea se consumă direct din grădină. Belșugul grădinilor pe timp de toamnă nu se compară cu cel al niciunui alt anotimp. În această perioadă a anului grădinile sunt o oază de sănătate și o încântare pentru toate simțurile.

legume de toamna

Multe dintre aceste legume de toamnă pot fi conservate pentru a fi consumate și în timpul sezonului friguros. Cu toate acestea, atunci când sunt proaspăt culese, aceste legume au efecte aproape miraculoase asupra organismului.

În continuare vor fi prezentate cele mai bune legume care trebuie consumate toamna și efectele pozitive pe care le au asupra organismului nostru.

Cele mai importante patru legume de toamnă

  • Varza este este una dintre cele mai importante legume de toamnă pentru sănătatea persoanelor care o consumă. Cato cel Bătrân, filosof roman din secolul al II-lea î.Hr., a declarat că „dacă romanii au reușit să supraviețuiască fără medici în ultimele șase secole, atunci lucrul acesta se datorează întrebuințării verzei”. Așadar, plantă nutritivă ale cărei proprietăți medicinale sunt cunoscute încă din antichitate, varza este eficientă împotriva ulcerului având, de asemenea, și proprietăți anticancerigene.
  • Ceapa, deși provoacă adesea lacrimi atunci când rămâne fără învelișul său exterior, este un aliment care nu ar trebui să lipsească din alimentația de bază a persoanelor. Această plantă oferă cele mai mari beneficii sistemului respirator, fiind foarte eficientă împotriva bronșitei și astmului. Consumul de ceapă crudă poate stopa sau ameliora crizele de astm datorită proprietăților sale antialergice sau bronhodilatatoare. Aceste efecte durează până la 12 ore. Inhalarea uleiului esențial din ceapă este, de asemenea, benefică, este mai adecvată și pentru copii.
  • Cartoful nu doar încântă papilele gustative, ci este și un aliat de nădejde al stomacului. Din cauza celui mai cunoscut mod de a-l prepara, și anume prăjit, cartoful a câștigat o reputație proastă în ceea ce privește proprietățile sale nutritive. Modest, ieftin și adesea disprețuit de mulți, însă întotdeauna delicios și hrănitor, cartoful este esențial pentru nevoile alimentare ale lumii de astăzi. Cartoful este un aliment destul de complet care oferă carbohidrați și proteine de înaltă calitate. Acesta este benefic în cazuri de hiperaciditate gastrică, gastrită, ulcer gastric și în orice problemă de digestie sau boli ale stomacului, în general. Una dintre cele mai digerabile modalități de a prepara cartofii este pasarea.
  • Vânăta ocupă, de asemenea, un loc fruntaș în coșul cu bunătăți al toamnei. Datorită efectului lor diuretic, vinetele coapte sunt foarte adecvate persoanelor care au avut pietre la rinichi și doresc să prevină reapariția acestora. Studii recente au arătat, de asemenea, că plantele bogate în substanțe fitochimice, așa cum sunt vinetele, au proprietăți anticancerigene. În egală măsură, acestea ajută funcția biliară, stimulând eliminarea bilei, precum și producția de suc pancreatic…

Așadar, aceste legume sunt benefice persoanelor care suferă de digestie lentă.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news