Cum poți limita pericolul pesticidelor din alimente

Share

Cele mai multe legume și fructe din alimentația noastră conțin pesticide. Merele sunt pe primul loc din acest punct de vedere, pentru al cincilea an la rând. Din fericire, avem soluții eficiente pentru a limita cantitatea de chimicale pe care le ingerăm.

Cum poți limita pericolul pesticidelor din alimente

Pesticidele sunt substanțe chimice care au rolul de a distruge dăunătorii din recolte. Acestea afectează însă și culturile, impregnându-se în vegetalele pe care le consumăm frecvent.

Legumele și fructele, pe lista neagră

Organizația Americană Nonguvernamentală a Agriculturii (EWG) și Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) au pus la dispoziție rapoartele privind conținutul de pesticide al fructelor și legumelor.

Sonya Lunder, specialist în cadrul EWG, crede că oamenii vor începe să nu mai consume fructe și legume, din cauza concentrației mari de pesticide și ierbicide pe care acestea o conțin și recomandă alimentele bio, unde e posibil.

Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news