Top 5 sucuri pentru detoxifiere

Share

Pe lângă mișcarea zilnică și o alimentație echilibrată, putem apela și la sucuri pentru detoxifiere din fructe și legume, ce vor grăbi procesul de purificare a organismului.

Top 5 sucuri pentru detoxifiere

Sucuri pentru detoxifiere cu mere și țelină

  • Un măr fără coajă, o lămâie, frunze de salată, fire de pătrunjel, țelină, un morcov și o lingură semințe de in, completate cu o ceașcă de apă;
  • Merele diminuează nivelul de bacterii din cavitatea bucală, previn apariţia bolii Alzheimer, a maladiei Parkinson, a calculilor biliari, a mai multor tipuri de cancer, oferă protecţie sistemului osos, reduc colesterolul, menţin sănătatea inimii, protejează sistemul digestiv şi sistemul imunitar;
  • Lămâile vindecă acneea, reduc nivelul anxietăţii, protejează pielea, vindecă răceala şi gripa, oferă energie, luptă împotriva hipertensiunii, ajută stomacul;
  • Salata verde protejează împotriva constipaţiei, ameliorează durerea de cap, insomnia, tulburările sexuale, ajută la tratarea anemiei;
  • Pătrunjelul ajută în lupta împotriva cancerului, hepatitei, cirozei, ameliorează contuziile, înlătură durerile dentare, vindecă plăgile, conjunctivita, tratează hipertensiunea, reumatismul, anorexia, meteorismul;
  • Morcovii îmbunătăţesc vederea, previn cancerul, bolile cardiace, ajută la sănătatea pielii şi la o alăptare mai sănătoasă;
  • Seminţele de in previn constipaţia, bolile cardiovasculare, ajută sistemul osos, cresc imunitatea, luptă împotriva cancerului, combat migrenele şi stresul.

Sucuri pentru detoxifiere cu țelină, morcov și spanac

  • Frunze de la o țelină, câteva frunze de spanac, un morcov, jumătate de legătură de pătrunjel, jumătate de lămâie, două tulpini de broccoli, completate cu o ceașcă de apă;
  • Pe lângă elementele deja enunţate, spanacul previne bolile cardiovasculare, anemia, infarctul, diverse tipuri de cancer;
  • Broccoli asigură funcţionarea sistemului nervos, reglează tensiunea arterială, luptă împotriva îmbătrânirii, menţine sănătatea oaselor.

Suc de spanac și kiwi

  • Două sau trei kiwi coapte, câteva frunze de spanac, o jumătate de lămâie, completate cu o ceașcă de apă;
  • Fructele de kiwi previn cancerul de colon, bolile respiratorii, gripa, bolile cardiovasculare şi combat procesul de îmbătrânire.

Suc de castraveți, mentă și lime

  • Trei castraveți decojiți, codițe de țelină cu tot cu frunze, cinci sau șase frunze de mentă, două lime, completate cu o ceașcă de apă;
  • Castraveţii vindecă arsurile, asigură aportul de vitamine zilnic, ajută la refacerea pielii, la digestie, reduc inflamaţiile, riscul împotriva cancerului, nivelul colesterolului;
  • Menta protejează sistemul digestiv, previne infecţiile respiratorii, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, revigorează pielea, elimină oboseala din picioare;
  • Fructele de lime tratează scorbutul, îmbunătăţeşte digestia, tratează ulcerul peptic, infecţiile urinare, îngrijeşte ochii şi pielea.

Suc de sfeclă roșie

  • O sfeclă roșie, o lămâie, un măr, trei morcovi, o ceașcă de varză roșie, completate cu o ceașcă de apă;
  • Sfecla roşie oferă energie, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în corp;
  • Varza roşie asigură buna funcţionare a organismului, ajută la sănătatea ochilor şi a pielii, previne apariţia bolii Alzheimer, asigură buna funcţionare a sistemului digestiv.

Alte specificații ale consumului de sucuri naturale

Timp administrare: între trei și șapte zile.

Alimente recomandate pentru mesele principale ale zilei: fructe, legume și salate…

Alte recomandări: cantități mici-moderate la fiecare masă principală, consum ridicat de apă și mișcare zilnică.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente