Decorațiuni de Crăciun care îți vor transforma casa într-o poveste

Share

 • Decorațiuni de Crăciun ușor de realizat
 • Cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun
 • Decorațiuni de Crăciun la modă în acest an

Decorațiuni de Crăciun deosebite care te vor inspira să-ți transformi casa într-o poveste

decoratiuni de craciun la moda

Crăciunul se apropie cu pași repezi, așa că este neapărat nevoie să ne gândim la decorațiuni de Crăciun pe care le vom folosi anul acesta. Oferta comercianților este tot mai atractivă și mai vastă de la un an la altul, așa că trebuie să acordăm suficient timp acestui aspect. De asemenea, când vine vorba de decorațiuni de Crăciun, preferințele fiecăruia sunt diferite și va trebui să alocăm un timp suficient pentru a găsi exact ceea ce ne dorim.

Decoratiuni de Craciun 32

Decorațiuni de Crăciun – cele mai potrivite alegeri

Pentru a face cele mai potrivite alegeri când vine vorba de decorațiuni de Crăciun, este important să știm de la început ce ne dorim, unde vom amplasa decorațiunile și ce aspect final așteptăm. Desigur că pentru acest lucru nu este nevoie de prea mari cunoștințe în domeniul designului, ci doar de puțină creativitate și inspirație. Iată câteva sfaturi utile pentru alegerea celor mai frumoase decorațiuni de Crăciun:

 • Locul în care sunt amplasate decorațiunile – este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le avem în vedere atunci când alegem decorațiunile de Crăciun. Acestea se clasifică în două mari categorii: pentru interior și pentru exterior. Decorațiunile pentru exterior se amplasează, de regulă, pe suprafețele plane ale casei. Dacă locuiți la bloc, decorațiunile se amplasează în jurul ferestrelor, astfel încât să poată fi prinse și desprinse cu ușurință. În interior, decorațiunile pot fi puse în numeroase locuri, de la pereți, la draperii, pe tăblia patului, pe pervaz, pe mese, pe uși, pe mobilă. Depinde de gusturile și disponibilitatea fiecăruia.
 • Cromatica – este și ea foarte importantă atunci când alegem decorațiunile de Crăciun. În mod normal, culorile care se potrivesc cel mai bine cu spiritul sărbătorilor sunt roșu și verde, dar există combinații cromatice la fel de reușite pe care le putem folosi: albastru cu auriu sau argintiu, violet cu galben, alb cu mai multe culori. În ceea ce privește cromatica, se pot face foarte multe aranjamente fie mergând pe o singură combinație de culori, fie alegând ornamente multicolore.
 • Forme și texturi – decorațiunile pentru Crăciun pot fi găsite într-o multitudine de forme, dimensiuni și texturi, astfel că va trebui să ne decidem asupra a ceea ce ne dorim. De regulă, când ne gândim la decorațiuni de Crăciun, ne vin automat în minte globurile, steluțele și fulgii de nea. Acestea sunt formele cele mai populare cu care nu putem da greș. Trecând într-un alt registru, decorațiunile pot fi și sub formă de fundiță, inimă, tobe sau clopoței, toate potrivite pentru decorul de sărbători.
 • Buget – dacă vrem să obținem un decor de Crăciun impresionant, trebuie să avem disponibilitatea de a aloca un buget considerabil pentru decorațiuni. În orice caz, aceste decorațiuni pot fi achiziționate și la prețuri medii sau foarte accesibile, în funcție de nevoile și preferințele fiecăruia. Așadar, când pornim în căutarea celor mai deosebite decorațiuni de Crăciun, trebuie să ne raportăm, întâi de toate, la bugetul pe care vrem să îl investim în acestea.

Decoratiuni de Craciun 31

Decorațiuni de Crăciun – cele mai importante elemente

Pentru a alege cele mai potrivite decorațiuni de Crăciun trebuie, mai întâi, să cunoaștem elementele de bază. Acestea nu au o vechime prea mare, ci sunt apărute destul de recent, fiind, de la an la an, reinventate și adaptate cerințelor cumpărătorilor. Așadar, iată care sunt elementele de bază ale decorului pentru sărbătorile de iarnă:

 • Pomul de Crăciun – este, fără dar și poate, vedeta printre decorațiuni de Crăciun, așa că trebuie să ne îndreptăm atenția spre el din timp. Fie că optăm pentru un brad sau pentru un pin, pomul de Crăciun trebuie aranjat cu gust, astfel încât să atragă toate privirile. Putem, de asemenea, opta pentru un brad natural sau artificial, verde sau alb, în funcție de preferințele fiecăruia. În acesta se vor aranja mare parte dintre elementele de decor pentru Crăciun, așa că trebuie să alegem un pom suficient de rezistent, în dimensiunile potrivite.
 • Beteala – deși pe vremuri se confecționa din hârtie creponată și materiale textile, acum aceasta se găsește în comerț la prețuri foarte accesibile. Oferta pentru beteală este foarte variată, atât din punctul de vedere al culorilor, cât și al modelului sau texturii. Beteala este disponibilă în foarte multe culori sau combinații de culori, în modele simple sau îmbogățite cu sclipici, pietricele, fulgi de nea din material sintetic. Când vine vorba de prețuri, beteala poate costa între 2 și 30 de lei, în funcție de dimensiuni și detaliile adăugate.
 • Globurile – reprezintă deliciul acestor decorațiuni de Crăciun, mai ales că pot fi alese în ce culoare dorim, în orice fel de model sau formă și chiar personalizate. Un glob obișnuit, colorat, în formă de sferă costă maximum 2,5 lei. Un glob mai deosebit, în formă de stea sau cu o formă mai deosebită, colorat într-o manieră creativă poate costa până la 20 de lei. Globurile foarte mari ajung să coste chiar și 30 de lei bucata, iar cele personalizate cu poză sau text costă maximum 50 de lei, în funcție de complexitatea cu care sunt confecționate.
 • Luminițele – instalațiile sunt și ele parte din farmecul acestor decorațiuni de Crăciun. Acestea impresionează prin jocul de lumini, care poate fi multicolor sau într-o singură culoare. De asemenea, forma beculețelor poate fi deosebită, acestea putând imita lumânările, în miniatură. Și la dimensiuni oferta este foarte generoasă, acestea ținând atât de lungimea cablului pe care sunt prinse luminițele, cât și de beculețe în sine. Instalațiile pot fi folosite atât în interior, cât și în exterior, astfel că acestea sunt perfecte când alegem cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun.
 • Steaua din brad – este un element încărcat de semnificație, fiind amintit în multe dintre istorioarele de Crăciun. Când vine vorba de decorațiuni de Crăciun, nu trebuie să uităm de steaua care se pune în vârful bradului. Aceasta trebuie să aibă dimensiunile potrivite și poate fi colorată după bunul plac. De asemenea, steaua poate fi accesorizată cu strasuri sau sclipici. Există decoruri de Crăciun în care steaua din brad este înlocuită de un „vârf” pentru pom, lucru pentru care puteți opta dacă vă place mai mult…

decoratiuni de brad

Decoratiuni de Craciun 3 Decoratiuni de Craciun 4 Decoratiuni de Craciun 5 Decoratiuni de Craciun 6 Decoratiuni de Craciun hand made Decoratiuni de Craciun 7 Decoratiuni de Craciun pentru dormitor Decoratiuni de Craciun 8 Decoratiuni de Craciun 9 Decoratiuni de Craciun 11 Decoratiuni de Craciun 12 Decoratiuni de Craciun 13 Decoratiuni de Craciun 14 Decoratiuni de Craciun 15 Decoratiuni de Craciun 16 Decoratiuni de Craciun 17 Decoratiuni de Craciun 18 Decoratiuni de Craciun 19 Decoratiuni de Craciun 21 Decoratiuni de Craciun 22 Decoratiuni de Craciun 23 Decoratiuni de Craciun 24 Decoratiuni de Craciun 25 Decoratiuni de Craciun 26 Decoratiuni de Craciun 27 Decoratiuni de Craciun 28 Decoratiuni de Craciun 29 Decoratiuni de Craciun 30


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news