Home Fără categorie Șerban Huidu și fratele său au primit o veste dureroasă

Șerban Huidu și fratele său au primit o veste dureroasă

autor Buinoschi Andreea
159 vizualizari

Anul acesta nu a fost unul foarte bun pentru Șerban și Vlad Huidu. Cei doi au pierdut o proprietate pentru care s-au luptat multă vreme. Joi, 17 septembrie, istanţa a respins cererea lor şi, atfel, moşia nu a mai ajuns în posesia celor doi.

Încă de la începutul anului, cei doi fraţi s-au reunit şi au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă pentru a recupera o proprietată care s-a pierdut, încă de când regimul comunist era instaurat în ţara noastră. Vlad şi Şerban au decis să dea în judecată autorităţile localităţii Însurăţei, din judeţul Brăila, cu scopul de a obţine dreptul de autor pentru acea proprietate.

2

În primă fază, familia Huidu a decis să se adreseze Judecătoriei Brăila, dar, în prima lună de primăvară, dosarul lor a auns la Tribunalul Brăila, unde a trecut prin mai multe şedinţe. Sentinţa a avut loc joi, pe 17 septmebrie, după ce soluţia a fost amânată de 3 ori.

„Admite excepţia de necompetenţă materială invocată de instanţă. Declină competenţa de soluţionare a cererii formulată de reclamanţii Huidu Şerban Sebastian şi Huidu Vlad Ciprian, în contradictoriu cu pârâtele Comisia Locală De Fond Funciar Însurăței şi Comisia Judeteană pentru stabilirea dreptului de Proprietate Privată Asupra Terenurilor Brăila în favoarea Tribunalului Brăila. Fără cale de atac. Pronunţată azi 12.03.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei . Document: Hotarâre  1266/2020  12.03.2020”, este scris în hotărârea pronunţată chiar de Judecătoria Brăila, în luna martie a anului în curs.

3

Conform legii 10/2001, coroborată cu legea 165/2013, Şerban şi Vlad au făcut o solicitare în istanţă, dar fără niciun rezultat. Ambele legi fac referire la modul de despăgubire şi de retrocedare în cazul unor imobile ca au fost preluate de către regimul comunist, într-o manieră abuzivă.

4

„Soluția pe scurt: Respinge ca nefondată acțiunea restrânsă. Respinge cererea pârâtei Comisia Locală de Fond Funciar Însurăţei privind plata cheltuielilor de judecată”, se arată în hotărârea ce a fost pronunţată pe data de 17 septembrie, de către Tribunalul Brăila.

Sursa

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies