HomeHoroscopcompatibilitate zodii De ce trebuie să consultăm horoscopul? Cum ne influențează astrele viața?

De ce trebuie să consultăm horoscopul? Cum ne influențează astrele viața?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,7K views 5 minute timp de citit

Cum ne influențează astrele viața este un subiect abordat încă din cele mai vechi timpuri de diferitele culturi ale lumii și s-a încercat atingerea unui punct comun în ceea ce privește rolul său.

Astrologia este o credință, o tradiție sub forma limbajului simbolic care cuprinde cunoștințe din domeniul obiectelor cosmice și semnelor zodiacale, și prezice evenimentele care pot apărea în destinul oamenilor. Unele persoane iau foarte în serios domeniul astrologiei și tind să își ignore viața de zi cu zi, lăsându-se în baza deciziei stelelor sau astrologului personal.

Cum ne influențează astrele viața este un aspect strâns legat de horoscop. Fiecare om este născut sub semnul unei zodii, iar fiecare zodie are o caracteristică proprie prin care se identifică. De exemplu, cei născuți în zodia Gemeni sunt considerați a fi sociabili, Leii au un caracter dificil, Scorpionii au tendința de a fi răutăcioși etc.

Cum a început totul

În Antichitate, oamenii au ajuns la concluzia că dacă Luna se află într-un anumit punct pe cer atunci când ei își cultivă plantele, în funcție de poziția sa, recolta lor va fi mai bogată sau mai săracă. Nașterea unui copil avea legătură cu poziționarea unui anumit astru la orizont, astfel copilul căpăta anumite caracteristici fizice și psihice (poate va fi mai înalt, mai gras, vulnerabil, introvertit).

Astăzi, consultarea horoscopului a devenit parte din rutina zilnică, ne arată cum suntem influențați de astre și este un ghid în viața de zi cu zi, depinde de fiecare cum și-l insușește. De la superstiție, astrologia a evoluat la titlul de știință și este strâns legată de psihologie. Astfel, cum ne influențează astrele viața a devenit un raport între psihicul uman (pământ) și obiectele cerești (aer).

Astrologia de astăzi

Evoluția conștiinței umane a făcut posibilă și evoluția astrologiei în mai multe ramuri, pentru că astrele ne influențează viața nu doar pe plan psihic, ci și financiar, vocațional, sau sentimental.
•    Astrologia lunară este raportată la astrul nocturn, Luna, și este centrată pe mișcarea Lunii în jurul Soarelui sau altor puncte din zodiac. Aceste mișcări influențează aspectele spirituale ale vieții.
•    Astrologia cartografică s-a dezvoltat prin intermediul tehnologiei și al computerului și asociază individul cu planul terestru, mai exact, arată locurile prielnice de trăit pentru fiecare zodie.
•    Astrologia vocațională sau profesională pune accentul pe aptitudinile și talentele unei persoane pentru un anumit domeniu de activitate.
•    Astrologia psihologică, după cum îi spune și numele, este legată de psihicul individului, emoții, trăiri, reacții la mediul înconjurător.
•    Astrologia medicală găsește remediul unei boli în atitudinea și comportamentul uman.
•    Astrologia karmică analizează anumite întâmplări bune sau rele din viața actuală a individului prin prisma unei vieți anterioare, având la bază noțiunea de reîncarnare.

De ce consultăm horoscopul?

Citim horoscopul tocmai pentru a confirma sau infirma o ipoteza despre cum ne vor influența astrele viitorul. Este și o strategie psihologică de a ne face să ne simțim mai bine când aflăm că astrele ne surâd. Starea de spirit devine confortabilă și tinzi să iei decizii pe baza a ceea ce ai citit în horoscop.

Credibilitatea horoscopului

Există numeroase reviste, site-uri, emisiuni dedicate felului în care ne influențează astrele viața. Oamenii tind să ia decizii în funcție de predicțiile horoscopului, despre cum e influențat de astre în viață și ignoră realitatea. Ca specie umană, suntem diferiți în gândire, în sentimente și există milioane de persoane născute sub semnul unei zodii…

Este imposibil ca acele milioane de oameni aparținând unei zodii să fie influențați de astre în același fel, să aibă exact aceleași trăiri în același interval de timp. Fiecare zodie are anumite particularități care se potrivesc nativilor din acea zodie, însă se pliază parțial și pe personalitatea fiecăruia. Trebuie luat în calcul și experiențele fiecărui individ, cum ar fi educația.

Originea influenței astrale

Cum ne influențează astrele viața este o întrebare abordată din cele mai vechi timpuri de diferite culturi ale lumii. S-a căutat adesea un consens în ceea ce privește impactul lor asupra vieții noastre.

Astrologia: Credință și Simbolism

Astrologia se bazează pe un limbaj simbolic și cuprinde cunoștințe despre obiectele cosmice și semnele zodiacale, având ca scop prezicerea evenimentelor din destinul oamenilor. Există persoane care se raportează profund la astrologie, bazându-se pe aceasta chiar și în luarea deciziilor zilnice.

Relația dintre astrologie și zodiac este evidentă. Fiecare om este guvernat de un semn zodiacal care îi modelează trăsături distinctive. De pildă, Gemenii sunt percepuți ca fiind sociabili, în timp ce Leii pot avea un caracter mai puternic și Scorpionii pot fi văzuți ca având o latură mai provocatoare.

Rădăcinile Astrologiei

În Antichitate, observațiile astrale se legau de activități cotidiene. Dacă Luna se afla într-o anumită poziție pe cer, agricultorii își planificau recoltele în funcție de aceasta. Semnificația astrală era atribuită și nașterilor, crezându-se că influența poziției astrelor determina trăsături fizice și de caracter ale noului născut.

Astrologia în lumea modernă

Astăzi, consultarea horoscopului face parte din rutina multora, oferind indicii despre modul în care astrele ne pot influența viața. Dintr-o simplă superstiție, astrologia s-a dezvoltat și a devenit strâns legată de psihologie, arătând interacțiunea dintre psihicul uman și cosmos.

Ramificațiile Astrologiei

Astrologia contemporană se împarte în mai multe domenii specializate:

  • Astrologia Lunară: se concentrează pe influența Lunii asupra aspectelor spirituale ale vieții.
  • Astrologia Cartografică: identifică locațiile favorabile pentru fiecare zodie, având la bază tehnologia și informatică.
  • Astrologia Vocațională: evidențiază talentele și aptitudinile pentru diferite cariere.
  • Astrologia Psihologică: se concentrează pe emoții și reacții ale individului la mediul înconjurător.
  • Astrologia Medicală: conectează aspectele astrale cu sănătatea fizică și mentală.
  • Astrologia Karmică: explorează relația dintre viața actuală și posibile vieți anterioare.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed