Cum ne influențează astrele viața


1022

Cum ne influențează astrele viața este un subiect abordat încă din cele mai vechi timpuri de diferitele culturi ale lumii și s-a încercat atingerea unui punct comun în ceea ce privește rolul său.

Cum ne influențează astrele viața

Astrologia este o credință, o tradiție sub forma limbajului simbolic care cuprinde cunoștințe din domeniul obiectelor cosmice și semnelor zodiacale, și prezice evenimentele care pot apărea în destinul oamenilor. Unele persoane iau foarte în serios domeniul astrologiei și tind să își ignore viața de zi cu zi, lăsându-se în baza deciziei stelelor sau astrologului personal.

Cum ne influențează astrele viața este un aspect strâns legat de horoscop. Fiecare om este născut sub semnul unei zodii, iar fiecare zodie are o caracteristică proprie prin care se identifică. De exemplu, cei născuți în zodia Gemeni sunt considerați a fi sociabili, Leii au un caracter dificil, Scorpionii au tendința de a fi răutăcioși etc.

Cum a început totul

În Antichitate, oamenii au ajuns la concluzia că dacă Luna se află într-un anumit punct pe cer atunci când ei își cultivă plantele, în funcție de poziția sa, recolta lor va fi mai bogată sau mai săracă. Nașterea unui copil avea legătură cu poziționarea unui anumit astru la orizont, astfel copilul căpăta anumite caracteristici fizice și psihice (poate va fi mai înalt, mai gras, vulnerabil, introvertit).

Astăzi, consultarea horoscopului a devenit parte din rutina zilnică, ne arată cum suntem influențați de astre și este un ghid în viața de zi cu zi, depinde de fiecare cum și-l insușește. De la superstiție, astrologia a evoluat la titlul de știință și este strâns legată de psihologie. Astfel, cum ne influențează astrele viața a devenit un raport între psihicul uman (pământ) și obiectele cerești (aer).

Citește și:  Zodiile care vor întotdeauna să se răzbune

Astrologia de astăzi

Evoluția conștiinței umane a făcut posibilă și evoluția astrologiei în mai multe ramuri, pentru că astrele ne influențează viața nu doar pe plan psihic, ci și financiar, vocațional, sau sentimental.
•    Astrologia lunară este raportată la astrul nocturn, Luna, și este centrată pe mișcarea Lunii în jurul Soarelui sau altor puncte din zodiac. Aceste mișcări influențează aspectele spirituale ale vieții.
•    Astrologia cartografică s-a dezvoltat prin intermediul tehnologiei și al computerului și asociază individul cu planul terestru, mai exact, arată locurile prielnice de trăit pentru fiecare zodie.
•    Astrologia vocațională sau profesională pune accentul pe aptitudinile și talentele unei persoane pentru un anumit domeniu de activitate.
•    Astrologia psihologică, după cum îi spune și numele, este legată de psihicul individului, emoții, trăiri, reacții la mediul înconjurător.
•    Astrologia medicală găsește remediul unei boli în atitudinea și comportamentul uman.
•    Astrologia karmică analizează anumite întâmplări bune sau rele din viața actuală a individului prin prisma unei vieți anterioare, având la bază noțiunea de reîncarnare.

De ce consultăm horoscopul?

Citim horoscopul tocmai pentru a confirma sau infirma o ipoteza despre cum ne vor influența astrele viitorul. Este și o strategie psihologică de a ne face să ne simțim mai bine când aflăm că astrele ne surâd. Starea de spirit devine confortabilă și tinzi să iei decizii pe baza a ceea ce ai citit în horoscop.

Credibilitatea horoscopului

Există numeroase reviste, site-uri, emisiuni dedicate felului în care ne influențează astrele viața. Oamenii tind să ia decizii în funcție de predicțiile horoscopului, despre cum e influențat de astre în viață și ignoră realitatea. Ca specie umană, suntem diferiți în gândire, în sentimente și există milioane de persoane născute sub semnul unei zodii…

Citește și:  Zodiile care vor întotdeauna să se răzbune

Este imposibil ca acele milioane de oameni aparținând unei zodii să fie influențați de astre în același fel, să aibă exact aceleași trăiri în același interval de timp. Fiecare zodie are anumite particularități care se potrivesc nativilor din acea zodie, însă se pliază parțial și pe personalitatea fiecăruia. Trebuie luat în calcul și experiențele fiecărui individ, cum ar fi educația.

loading...