HomeHoroscopZodiac Chinezesc Anul câinelui de lemn în 2018

Anul câinelui de lemn în 2018

autor Elena Yvette
1,4K views

2018 va fi anul Câinelui de lemn iar cei născuți sub acest semn zodiacal chinezesc, pe parcursul acestui an, vor fi extrem de determinați și perseverenți, astfel reușind să realizeze tot ce își propun. Câinii au maniere excelente, își pot face repede prieteni apreciază luxul și toate lucrurile bune din viață. Nativii acestei zodii sunt foarte romantici, iubitori, sexy dar și extrem de loiali.

În 2018, Anul Nou Chinezesc este cunoscut și sub numele de Anul Nou Lunar sau Festivalul de primăvară și este una dintre sărbătorile tradiționale chinezești. Aceasta este sărbătorită în prima zi a primei luni a calendarului  chinezesc iar aceasta cade în ziua cu lună nouă, după ziua în care are loc solstițiul de iarnă.

Anul Nou Chinezesc este cea mai importantă sărbătoare în China

Anul Nou Chinezesc este cea mai importantă sărbătoare a poporului chinez dar și a altor asiatici din partea de Est, cum ar fi mongolii, coreenii și vietnamezii. Aceștia au mereu liber în această zi, pentru a putea sărbători așa cum se cuvine. Anul Nou Chinezesc este numit în fiecare an diferit, după un ciclu de 12 animale ce reprezintă zodiile. Acestea sunt: șobolan, bou, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, oaie, maimuță, cocoș, câine și porc. Astrologia chinezească asociază caracterul unui om cu anul în care s-a născut și respectiv cu animalul ce i se potrivește, din zodiacul chinezesc.

Manifestările dedicate Anului câinelui de lemn încep în ziua de Anul Nou și se întind pe o perioadă de cincisprezece zile. Festivitățile cuprind și vizite la rude și prieteni, purtarea hainelor și a pantofilor noi, toate acestea pentru a marca noul an într-un mod corespunzător. În aceste zile,  în toate decorațiunile ar trebui să se includă culoarea roșu.

Care sunt pregătirile pentru această zi importantă?

Înainte de Anul Nou, familiile din China fac mereu curățenie generală în case, pentru a spulbera ghinionul adus de anul precedent.

Familia întreagă se adună și organizează mese speciale de Anul Nou la care se va servi carne de pui și pește. De obicei, această reuniune are loc în casa celui mai mare membru al familiei.

După ce are loc cina, familia se roagă pentru prosperitatea noului an iar apoi încep numărătoarea inversă până la miezul nopții.

Prima zi

În prima zi a noului an chinezesc, există un ritual ce presupune vizitarea celor mai importanți membrii ai familiei.

Copii primesc bani în plicuri roșii iar toți cei care lucrează primesc bonusuri de la angajatori, pentru a avea tot anul parte de noroc și bogăție. Budiștii chinezi evită consumul de carne în această zi.

A doua zi

În a doua zi a Noului An Chinezesc, fiicele căsătorite își vizitează părinții iar toți chinezii se roagă atât la strămoșii lor cât și la zei.

A treia zi

În a treia zi a noului an nu trebuie să îți vizitezi nici prietenii și nici familia.

A cincea zi

În partea de nord a Chinei, în dimineața acestei zile se mănâncă găluște, aceasta fiind considerată ziua de naștere a zeului chinez al averii.

Ziua a opta

În această zi, toată lumea revine la locul de muncă iar toate festivitățile sunt încheiate.

Ziua a noua

În ziua a noua, chinezii se închină împăratului de Jad, această zi fiindu-i dedicată.

Ziua a treisprezecea

În această zi, oamenii mănâncă preparate vegetariene pentru a-și curăța stomacul de abuzul de carne făcut pe parcursul celor două săptămâni.

Anul Câinelui de lemn va fi un an excelent!

Se preconizează faptul că acest an, 2018, anul Câinelui de lemn, va fi unul cu adevărat bun, lipsit de perioade negre și plin de realizări. Ultimii doi ani nu au fost prea buni pentru chinezi și de aceea sunt foarte încântați de prezicerile pentru anul 2018.

Câinele reprezintă semnul loialității și al generozității. De obicei, cei născuți sub acest semn zodiacal sunt extrem de reticenți și nu au încredere în oricine. Însă, odată ce te-ai apropiat de un nativ al acestui semn zodiacal, vei câștiga un bun prieten și un excelent partener în afaceri. Câinii se bucură de viață prin relaxare și caută mereu prieteni loiali și credincioși.

Câinele este un semn etic și idealist iar anul ce îi poartă numele va crește gradul de conștientizare socială. Cu cât sunteți mai compatibile cu această zodie, cu atât anul vostru va fi mai bun și mai plin de realizări.

La începutul anului Câinelui de lemn, oamenii se salută cu „Felicitări și Prosperitate” dar și cu ”Un an nou fericit”.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed