10 plante care ne purifică aerul din casă

Share

„Care sunt cele mai folosite zece plante care ne purifică aerul?” este o întrebare întâlnită din ce în ce mai des.

Dacă eşti în căutarea celor mai studiate zece plante care ne purifică aerul din casă, ţi-am pregătit o listă care cu siguranță îţi va fi cu folos.

Purificarea aerului este o preocupare a tot mai multor familii moderne, fiind şi una dintre măsurile esențiale pentru a îţi proteja sănătatea, dar şi pe cea a familiei tale, de toxinele şi poluanții din jur.

Pe lângă faptul că aceste zece plante vor curăţa impuritățile casei tale, ele sunt folosite şi ca obiecte decorative.

Cele zece plante care ne purifică aerul locuinţei sunt:

 1. Azaleea

Absoarbe amoniacul degajat de detergenții şi produsele de curăţare. Absoarbe şi formaldexida şi xilena din încăperea în care se află.

 1. Cactusul

Din punct de vedere al esteticului nu este la loc de frunte, dar este una dintre cele mai apreciate plante în ceea ce priveşte purificarea aerului. Acesta filtrează în mod eficient aerul prin absorbţia de noxe şi toxine.

 1. Crinul păcii

Această plantă este ideală locuințelor în care se fumează, având proprietatea de a absorbi în mod rapid fumul de ţigară.

 1. Crizantema

Este foarte eficientă în absorbţia noxelor provenite de la vopsele sau diferite produse de curăţare. Au acelaşi efect şi dacă sunt ţinute în vază, dar efectul este mai diminuat, se recomandă să le aveţi în ghiveci pentru o purificare şi mai bună.

 1. Dracaena

Cel mai adesea este cumpărată pentru aspectul impunător pe care îl are, fiind considerată una dintre cele mai apreciate plante decorative, dar puţini sunt cei care ştiu că aceasta prezintă şi efecte pozive asupra sănătăţii noastre. Absoarbe în proporţie de 90% substanţele volatile precum benzenul, mai ales dacă ai vopsit ceva de curând în camera unde se află această plantă.

 1. Feriga

Pe lângă culoarea frumoasă pe care o arată, este şi un izvor al sănătății, care nu ar trebui să îţi lipsească în cameră. Este considerată a fi ,,plămânul verde”, ce curăţă aerul dar ajută şi la menţinerea umidităţii prin procesul de transpiraţie pe care îl desfăşoară.

 1. Ficusul

Nu este doar o simplă plantă decorativă, ci are proprietăţi de îmbunătăţire a calităţii aerului din locuinţe. Frunzele acesteia absorb unele din substanţele toxice regăsite în aerul din locuinţe cum ar fi formaldehida, benzenul şi tricloretilena.

 1. Filodendronul

Şi aceasta absoarbe substanţele noxice din aer, dar ajută şi la menţinerea umidităţii în camera unde se află. Astfel, e potrivită pentru casele care au un aer mai uscat de obicei.

 1. Iedera

Este o plantă ornamentală de interior foarte frumoasă, impunătoare prin frunzele ei ce aduc cu o formă de inimă, dar care sunt extrem de benefice, deoarece absorb şi ele anumite substanţe chimice precum benzenul, tricoretilena, formaldehida, toluenul. Aceasta mai este benefică deoarece combate poluarea electromagnetică, prin absorbţia undelor ce provin de la aparatura electronică şi electrocasnică întâlnite în locuinţa dumneavoastră.

 1. Voalul miresei

Aboarbe nu mai puţin de 95% din substanţele toxice în mai puţin de 24 de ore. Este foarte benefică împotriva fumului de ţigară, reuşind foarte bine să îi protejeze pe  membrii nefumători ai casei.

Cele mai întâlnite obiectele care pot polua aerul din casă:

 1. Vopselele din zugrăveli;
 2. Sobele;
 3. Tapiţeria;
 4. Aparatele electrice;
 5. Mobila;
 6. Hainele pe care le purtăm;
 7. Praful de afară;
 8. Lumânările parfumate;
 9. Fumul de ţigară…

Sperăm că vă vor fi de folos aceste zece plante în purificarea aerului locuinţei dumneavoastră!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news