HomeStiri Biografia lui Keanu Reeves

Biografia lui Keanu Reeves

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2.3K views 6 minute timp de citit
Keanu Reeves

Biografia lui Keanu Reeves este un subiect foarte intens căutat și dezbătut, dat fiind faptul că persoana în cauză este un personaj surprinzător al lumii cinematografice, dar și o apariție deosebită.

Keanu Reeves

La momentul actual, Keanu Reeves este unul dintre cel mai bine cotați actori din lume, rolurile sale fiind dintre cele mai memorabile.

Biografia lui Keanu Reeves – viața personală

Cel mai important aspect din biografia lui Keanu Reeves este acela în care se face diferența dintre om și vedetă, căci trebuie precizat că actorul este un adevărat star de cinema, lucru marcat și de steaua sa plasată pe Hollywood Walk of Fame. De asemenea, biografia lui Keanu Reeves stă sub semnul incertitudinii, căci actorului nu îi place să vorbească despre viața sa personală și experiențele sale. Ba mai mult, acesta este catalogat drept un actor diferit, un star, dar totuși un om simplu și deosebit de modest. Așadar, iată cele mai interesante lucruri din biografia lui Keanu Reeves – omul:

 • S-a născut la data de 2 septembrie 1964 în capitala Libanului, dar, ulterior, a devenit cetățean canadian. Numele său complet este Keanu Charles Reeves.
 • Părinții săi s-au despărțit pe când Keanu avea doar trei ani, urmând ca acesta și sora sa, Kim, să rămână în grija mamei. Cu toate acestea, Keanu a fost crescut mai mult de bunici, mama sa căsătorindu-se de patru ori și mutându-se foarte des.
 • De asemenea, părinții săi nu au avut ocupații dintre cele mai dubioase, tatăl său fiind cunoscut pentru traficul de droguri, iar mama, lucrând într-un bar de striptease. Pe când Keanu avea 12 ani, tatăl său a fost arestat pentru trafic de droguri.
 • Dat fiind că el și familia sa nu aveau un domiciliu stabil, Keanu a studiat la mai multe școli și a întâmpinat mereu dificultăți din cauza dislexiei. De la una dintre școlile din Toronto chiar a fost exmatriculat. În cele din urmă, Keanu a abandonat studiile, concentrându-se mai mult pe cele două mari pasiuni ale sale: hocheiul și actoria.
 • Actorul River Phoenix a fost cel mai bun prieten al lui Keanu reeves, dar acesta a decedat la vârsta de doar 23 de ani din cauza unei supradoze. Actorul a suferit foarte mult în urma acestei pierderi.
 • După drama suferită în 1993 a mai urmat una, în 1998, când viitoarea soție a lui Keanu Reeves, Jennifer, a decedat într-un accident de mașină. Actorul și-a privit logodnica murind, moment care l-a marcat profund, iar de atunci acesta nu își mai dorește să se căsătorească. De asemenea, Jennifer, iubita actorului, născuse o fetiță care murise la naștere, motiv pentru care Keanu Reeves nu dorește să mai aibă copii.
 • Keanu Reeves face donații caritabile ori de câte ori are ocazia. De cele mai multe ori acestea se îndreaptă către spitale, bolnavi sau oamenii care l-au ajutat în carieră. De foarte multe ori actorul a declarat că nu îl interesează banii și nici confortul material. Acesta locuiește într-un apartament simplu, în care are toate utilitățile și facilitățile.
 • În ceea ce privește religia, biografia lui Keanu Reeves nu este foarte explicită, întrucât actorul nu a confirmat că are o religie asumată. Acesta crede foarte mult în puterea karmei, dar și în puterea sa de a ajunge la un nivel superior, lucru posibil doar prin meseria în care a excelat, și anume cea de actor.
 • Deși a avut probleme serioase în adolescență, biografia lui Keanu Reeves notează că acesta adoră să citească și să scrie. El și-a rezolvat între timp problemele de dislexie și este ambidextru.
 • Keanu Reeves susține lupta împotriva cancerului, sora sa fiind diagnosticată cu o formă de leucemie.
 • De asemenea, actorul, spre deosebire de multe dintre starurile de la Hollywood, nu are bodyguard, nu are șofer și preferă să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun.

Biografia lui Keanu Reeves – cariera și viața profesională

Oricât de tumultuoasă și interesantă ar fi viața sa personală, ceea ce l-a consacrat și ce este cel mai relevant pentru biografia lui Keanu Reeves este cariera sa impresionantă. Deși ascensiunea sa nu a fost deloc ușoară, actorul se bucură de o recunoaștere pe planul internațional a meritelor sale actoricești. De altfel, până și cei mai aspri critici de film au recunoscut că, de departe, talentul și implicarea au făcut ca ascensiunea lui Keanu Reeves să fie una atât de impresionantă:

 • Prima ocazie în care Keanu Reeves a cochetat cu actoria a fost pe când acesta avea doar nouă ani. Atunci el a apărut în Damn Yankees.
 • La 15 ani a jucat în Romeo și Julieta, iar la vârsta de 16 ani a apărut într-o reclamă la Coca-Cola.
 • În 1984 Keanu Reeves a debutat pe marile ecrane cu rolul de client adolescent în comedia Hangin’ In.
 • În paralel cu actoria, Keanu Reeves a cochetat și cu muzica, fiind chitarist în formațiile Dogstar și Becky.
 • După ce a fost remarcat de către critici mulțumită rolului său din drama River’s Edge, în 1989 a făcut senzație cu rolul din comedia Bill & Ted’s Excellent Adventure.
 • A cunoscut succesul alături de Sandra Bullock, în 1994, mulțumită rolului din Speed.
 • După ce a avut mai multe roluri în filme pentru adolescenți și comedii, a cochetat și cu scena de teatru, jucând în piesa Hamlet.
 • A jucat alături de nume mari ale cinematografiei mondiale, printre care și Al Pacino, Gene Hackman sau Charlize Theron.
 • În 1999 a primit rolul unui luptător din viitor în cadrul trilogiei Matrix. În paralel, a jucat în mai multe filme, printre care și Sweet November, A Scanner Darkly sau The Day the Earth Stood Still.
 • Chiar dacă biografia lui Keanu Reeves este deja una destul de completă, se estimează că acesta ar fi câștigat peste 400 de milioane de euro din filme și apariții televizate. Cu toate acestea, actorul a preferat să rămână un om modest, să nu dețină construcții opulente sau lucruri excentrice. Mare parte din câștigurile sale merg către cauze nobile…

Biografia lui Keanu Reeves este, așadar, impresionantă, actorul având o viață asemenea unui scenariu de film. Acesta a trecut prin experiențe greu de crezut, unele chiar dramatice și traumatizante, dar, cu toate acestea, el a reușit să se detașeze de problemele personale și să apară senin, sincer și binevoitor în fața publicului.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed