HomeNoutati Selena Gomez: biografia si cariera muzicala

Selena Gomez: biografia si cariera muzicala

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/06/Selena-Gomez.jpeg

Selena Gomez este una dintre cele mai apreciate cântărețe la momentul actual. Deși Selena Gomez a început ca actriță, muzica este cea care a propulsat-o în topurile internaționale.

Selena Gomez

Selena Gomez a realizat videoclipuri și piese extrem de apreciate de către critici și a reușit să câștige inimile fanilor din întreaga lume. Vă prezentăm evoluția de care a avut parte Selena Gomez de când era doar o fetiță și până la femeia de succes din ziua de azi.

Selena Gomez – biografia

Selena Gomez, pe nume complet Selena Marie Gomez, s-a născut în Grand Prairie, Texas, pe data de 22 iulie, în anul 1992. Tatăl, Ricardo Joel Gomez, este de origine mexicană, iar mama, Amanda Zori (fostă actriță), este de origine italiană. Părinții au divorțat însă când Selena Gomez avea cinci ani și mai are două surori, dintre care una vitregă. Mama ei a crescut-o singură după despărțirea de Ricardo, iar Selena Gomez a fost învățată de mică cu greutățile și neajunsurile.

Mama sa mai juca ocazional în producții de teatru, iar Selena Gomez, urmărind-o, și-a dat seama că are atracție spre ideea de a avea o carieră în divertisment. Atât mama cât și bunicii, s-au străduit să-i ofere o educație bună și o copilărie cât mai frumoasă.

A început apoi să meargă la audiții pentru diverse roluri, iar astfel a cunoscut o altă fată care avea să devină celebră, și anume Demi Lovato. Amândouă erau la audiții pentru serialul Barney and Friends, iar ulterior ambele au fost alese să joace în serial. Acest lucru se întâmpla în 2002, pe când Selena Gomez era doar un copil. În acest serial, ea a jucat rolul Giannei. În timpul filmărilor pentru serial, Selena Gomez a mai apărut fugitiv în două filme de televiziune.

Selena Gomez și actoria

După rolul în serialul de mai sus, Selena Gomez a căpătat mai multă încredere în forțele proprii și, împreună cu Demi Lovato, a mers la audiții pentru roluri în celebra companie Disney. Aici, Selena Gomez a apărut prima dată într-un singur episod al unui serial însă în anul următor compania i-a oferit un rol secundar în serialul de mare succes Hannah Montana, difuzat pe postul de televiziune Disney Channel.

După un timp, și-a mai încercat norocul dând audiții pentru un rol în serialul Magicienii din Waverly Place și a câștigat lozul cel mare, adică personajul principal în producție. După această reușită, Selena Gomez și mama sa s-au mutat la Hollywood, lucru făcut, de asemenea, și de către Demi Lovato. Serialul mai sus menționat s-a bucurat de un succes enorm, ceea ce atras și celebritatea pentru Selena Gomez. Prima piesă înregistrată de ea a fost chiar melodia principală a serialului.

Bucurându-se de un succes din ce în ce mai mare, Selena Gomez a fost numită rapid unul dintre copiii-minune de la Disney, alături de mai celebra Miley Cyrus, iar Demi Lovato a venit rapid din urmă. Cele trei erau vedetele companiei. De aici, lucrurile au mers din ce în ce mai bine pentru Selena Gomez. S-a bucurat de și mai multă popularitate în momentul în care au apărut zvonuri că ar fi cuplată cu un alt star Disney la vremea respectivă, și anume Nick Jonas (de la Jonas Brothers).

Selena Gomez a continuat filmările pentru serialul care a consacrat-o, iar în paralel a început să joace și în alte producții. Mai târziu, a reușit să semneze un contract cu casa de înregistrări Hollywood Records, lucru pe care îl făcuseră înainte atât Miley Cyrus, cât și Demi Lovato.

Ulterior, în anul 2009, Selena Gomez a jucat în filmul de televiziune Magicienii din Waverly Place, producție bazată pe serialul cu același nume. Filmul a avut un succes imens și a câștigat un premiu Emmy.

Cariera muzicală pentru Selena Gomez

După succesul din televiziune, Selena Gomez s-a focalizat și pe cariera muzicală, dorindu-și să aibă succes și în această industrie. Acest lucru s-a și întâmplat, evident, iar acum a renunțat la majoritatea proiectelor cinematografice și s-a axat pe partea muzicală. Succesul mult dorit a venit odată cu piesa Naturally, care a devenit rapid un hit. În paralel, Selena Gomez a apărut și în diferite campanii de modă, începând astfel să cocheteze și cu industria fashion. Selena Gomez chiar a și lansat o colecție de haine în stil feminin și bohemian.

După un timp, Selena Gomez a luat decizia să se axeze din nou pe actorie și să treacă muzica pe planul secundar. În același timp, a început o perioadă mai furtunoasă, și anume relația cu Justin Bieber, cântăreț canadian. Cei doi au fost împreună aproximativ doi-trei ani, timp în care s-au despărțit și împăcat de nenumărate ori.  Relația a fost una destul de toxică pentru Selena Gomez și a avut o perioadă grea, în care s-a și internat pentru două săptămâni la un centru de tratament pentru tineri.

De asemenea, cu o lună înainte de internarea în centru, Selena Gomez și-a anulat concertele pe care trebuia să le susțină în Australia și în Asia, acestea fiind parte din turneul Stars Dance Tour. Ulterior, după o perioadă lungă în care Selena Gomez și Justin Bieber s-au tot împăcat și despărțit, s-a produs și ruptura finală între cei doi.

În anul 2014, Selena Gomez a încheiat un nou contract cu o altă casă de discuri, și anume Interscope Records, ca urmare a expirării contractului inițial cu Hollywood Records. Din 2014 și până acum, evoluția Selenei Gomez a continuat vertiginos, iar în prezent este una dintre cele mai reprezentative cântărețe din industria muzicală americană.

Alte activități ale Selenei Gomez

Selena Gomez s-a implicat de-a lungul timpului și în acțiuni filantropice, cum ar fi acțiunea caritabilă Island Dog, prin care a ajutat câinii din Puerto Rico. Este, de asemenea, ambasador UNICEF și militează pentru dreptul copiilor la viață, din țările subdezvoltate.

Pentru UNICEF, ca ambasador și, ulterior, ca purtător de cuvânt, Selena Gomez a participat la numeroase acțiuni de filantropie și a donat de multe ori o parte din câștiguri, pentru diferite cauze nobile…

Instagram Selena Gomez

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed