Perele luptă împotriva asteniilor

Share

Poate niciun fruct nu potolește mai bine setea ca o pară mare, zemoasă. Această proprietate stă la baza zicalei românești potrivit căreia e bine să ai întotdeauna un astfel de fruct în buzunar atunci când pleci la drum.

pere

Părul este un arbore specific zonelor temperate, mai putin exploatat decât mărul din cauza fructelor sale mai delicate și mai pretențioase la păstrare. Perele dispun totuşi de atuuri gustative preţioase.

Principalele virtuți

Perele au proprietăți sedative, remineralizante şi diuretice. De asemenea, sunt considerate antiputride. Perele au de suferit din cauza hegemoniei vărului lor, mărul. Ar merita totuşi mai multă atenție. Şi pentru pere este valabilă regula alegerii varietăților rustice, mai puţin aspectuoase, dar superioare din punct de vedere nutritiv şi gustativ.

Fructele sunt alimente depurative in general. Au proprietatea de a fluidifica sângele. Au, de asemenea, efect laxativ şi remineralizant. Sunt recomandate astenicilor, persoanelor cu carenţe minerale, chiar tuberculoşilor. Zaharurile pe care le conţin unele dintre ele sunt bine tolerate si de către diabetici.

Remedii

În caz de digestie dificilă, puneți la uscat coji de pere, în cuptor sau la soare, înşirându-le pe o sfoară, astfel încât să nu se atingă una de alta. Preparați o infuzie dintr-o linguriță de coji uscate şi mărunțite la o cană cu apă clocotită. Beți infuzia după mese.

Dacă suferiți de gută, amestecați în mixer 200 g miez de pere bine coapte cu un pahar de lapte degresat. Consumați câte două-trei linguri de preparat, de trei-patru ori pe zi.

Pentru combaterea tensiunii arteriale, faceți cure de trei zile pe săptămână mâncând un kilogram şi jumătate de pere pe zi. Mâncați două-trei bucăți dimineața și una-trei bucăți la celelalte mese. În zilele cu alimentație normală, încercați să evitați preparatele foarte grase şi renunțați la carne…

Un remediu bun pentru diabetici este maceratul din scoarță de păr. Lăsați să se macereze timp de zece zile 100 g pulbere într-un litru de vin fiert. Filtrați și beți trei păhărele pe zi, la mai multe ore după masă.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news