Ardei umpluți de post: 3 rețete gustoase de ardei umpluți de post


114

Rețete de ardei umpluți de post, care sigur vă vor face să vă lingeți pe degete.

Ardei umpluti de post

Rețetă de ardei umpluți de post

Ingrediente necesare pentru rețeta de ardei umpluți de post:

  1. 7 – 8 bucăți de ardei gras (roșu, verde sau galben)
  2. 500 grame de ciuperci
  3. 100 grame de orez
  4. 1 ceapă, 1 ceapă și jumătate mică
  5. 2 căței de usturoi
  6. 1 morcov mare sau 2 mai mici
  7. 2 linguri de ulei de măsline sau de floarea-soarelui, în funcție de preferințe
  8. 1 legătură de pătrunjel
  9. 100 ml de bulion
  10. Piper
  11. Sare

Mod de preparare a rețetei de ardei umpluți de post:

  • Tăiați cotorul ardeilor și curățați-i de semințe. Dacă vă este mai ușor, puteți curăța folosind o lingură.
  • Curățați ceapa și tăiați-o mărunt. Puneți într-o crăticioară uleiul la încins și căliți ceapa, împreună cu usturoiul. În momentul în care ceapa va începe să prindă o culoare aurie, puneți, în aceeași crăticioară și ciupercile. Ciupercile tăiați-le cubulețe și amestecați-le continuu, până în momentul în care își vor schimba culoarea în totalitate.
  • În timp ce legumele se călesc, adăugați și trei – patru linguri de bulion de roșii, dar și restul legumelor (pătrunjelul, piperul, sarea, orezul și morcovul). Orezul trebuie spălat foarte bine înainte, pătrunjelul trebuie tocat mărunt, morcovul trebuie dat pe răzătoarea mică.
  • Umpleți ardeii cu această compoziție și puneți-i într-o tavă. În jurul lor, puneți apă amestecată cu restul de bulion, până în momentul în care aceasta va ajunge la jumătatea înălțimii ardeilor umpluți de post.
  • Când ardeii umpluți de post sunt gata pe o parte, întoarceți-i și pe partea cealaltă. Când și a doua jumătate este gata, scoateți-i afară, lăsați-i să se răcească și puneți niște mărar peste ei.

Ardei umpluți de post cu legume

Ingredientele necesare pentru rețeta de ardei umpluți de post:

  1. 150 grame de orez
  2. 2 cepe
  3. 400 grame de ciuperci feliate direct ( pentru a ușura procesul )
  4. 2 morcovi de mărime medie
  5. 1 ardei roșu
  6. 1 dovlecel de mărime mica
  7. 50 ml de ulei (floarea – soarelui sau măsline)
  8. 3 – 4 linguri de apă
  9. 1 lingură de sare
  10. Piper
  11. Sare
  12. 8 ardei de mărime mică, necesari pentru umplut

Mod de preparare a rețetei de ardei umpluți de post cu legume:

  • Dați morcovul pe răzătoarea mică și curățați și ceapa și o tăiați mărunt. Procedați în același mod și cu dovleacul și ardeiul.
  • Puneți uleiul într-o tigaie să se încingă și, atunci când este gata, puneți ceapa și căliți-o câteva minute, până în momentul în care prinde o culoare arămie. După asta, adăugați un sfert de cană de apă, împreună cu restul legumelor (ciupercile tăiate felii, ardeiul, morcovul și dovleacul), lăsați-le pe foc aproximativ cinci minute și amestecați, cu grijă, pentru a nu se lipi.
  • Adăugați și orezul și lăsați pe foc, la călit, încă zece minute. La final, adăugați piperul, sarea, dar și bulionul.
  • În timpul în care compoziția se răcește, opăriți ardeii grași, curățați-i de sâmburi și puneți-i într-o oală cu apă fierbinte, câte trei minute, pe fiecare.
  • Umpleți ardeii cu această compoziție și puneți-i într-o oală, pe fundul căreia vă sfătuim să puneți niște frunze de viță-de-vie. Acoperiți 3/4 din oală cu apă și puneți câte o felie de roșie deasupra fiecărui ardei, adăugați și bulionul și lăsați totul să fiarbă încă 30 – 40 de minute.

Ardei umpluți de post cu făină

Ingredientele necesare pentru rețeta de ardei umpluți:

  1. 6 ardei grași de mărimi mari
  2. 150 grame de ceapă mare (în general, o ceapă mare este suficientă)
  3. 1 morcov mic pe care îl veți curăța și da pe răzătoarea mică
  4. 1 cățel de usturoi pe care îl veți zdrobi
  5. 50 ml de ulei de care vreți
  6. 100 grame de ciuperci pe care le veți tăia în bucăți mici
  7. 150 grame de bulgur (se găsește în magazinele arăbești și turcești)
  8. 450 grame de bulion
  9. O jumătate de legătură de ce verdeață doriți
  10. Sare
  11. Piper
  12. 1 lingură de făină
  13. 3 roșii cherry, opțional

Mod de preparare a rețetei de ardei umpluți de post:

  • Spălați ardeii și curățați-i de cotor și de semințe. Spălați-i și în interior, pentru a înlătura semințele rămase.
  • Într-o tigaie, încingeți o jumătate de lingură de ulei și rumeniți ușor ardeii, pe ambele părți. Acest proces nu ar trebui să dureze prea mult, deoarece îi lăsați pe foc până când se vor colora puțin.
  • Acum, începem să preparăm umplutura pentru rețeta de ardei umpluți de post.
  • Luați o tigaie încăpătoare și puneți restul de ulei să se încingă. Puneți ceapa și morcovul, dar presărați și puțină sare, pentru a ajuta ceapa să își lase umiditatea. Lăsați totul pe foc aproximativ cinci – șase minute, până în momentul în care legumele se vor înmuia.
  • Adăugați ciupercile și lăsați totul aproximativ cinci minute.
  • Puneți și bulgurul, cele 150 de grame. Dacă nu preferați această variantă, puteți înlocui cu păsat sau cu spărtură de orez. Adăugați bulgurul (sau ingredientele înlocuitoare), căliți-l împreună cu legumele și amestecați bine, pentru a nu se lipi de fundul vasului și a nu se arde. Lăsați-l aproximativ trei – patru minute, până în momentul în care se absoarbe uleiul din tigaie.
  • Adăugați peste această compoziție sosul de roșii, amestecați și, după câteva minute, după ce totul s-a omogenizat, stingeți focul.
  • Asezonați cu piper și sare, după gust, dar adăugați și verdeața și continuați să amestecați.
  • Acum, vom fierbe ardeii umpluți de post…
  • Distribuiți umplutura în mod egal în cei șase ardei pregătiți mai sus.  Ardeii nu trebuie umpluți până sus, deoarece, în timpul fierberii, bulgurul se va umfla. Puneți apă, aproximativ 3/4 din oală, adăugați câte o felie de roșie deasupra fiecărui ardei și așteptați să se fiarbă. Gata. Acum, ardeii umpluți de post pot fi serviți.