Piepturi de pui infasurate in bacon si salvie

Bacon cu pui, ficatei si salvie reprezinta o reteta culinara ideala pentru sarbatori ce poate elimina monotonia consistentei mesei de Craciun sau de Revelion.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/11/Bacon-cu-pui-ficatei-si-salvie-1.jpg

Piepturile de pui infasurate in bacon si salvie reprezinta o reteta culinara ce poate elimina monotonia consistentei mesei de de pranz sau cina. 

Bacon cu pui, ficatei si salvie

Piepturile de pui infasurate in bacon si salvie este o mancare savuroasa, aromata si foarte consistenta, pe care o putem prepara cu orice ocazie, atat in zilele obisnuite, cat si la sarbatori, cand dorim sa ne impresionam invitatii.Ingrediente pentru piepturi de pui infasurate in bacon si salvie:

  • 8 piepturi de pui fara piele, dezosate
  • 8 felii subtiri de bacon
  • 1/2 cana supa de pui
  • 16 frunze de salvie
  • 1+1/2 lingurite de faina
  • 12 cana suc proaspat de lamaie
  • sare

Mod de preparare pentru piepturi de pui infasurate in bacon si salvie:

  • Incingeti cuptorul la 204ºC si ungeti cu ulei o tava.
  • Presarati putina sare pe fiecare piept de pui.
  • Asezati cate o frunza de salvie pe de-o parte si cealalta a fiecarei bucati de piept de pui, apoi infasurati cu cate o felie de bacon.
  • Asezati piepturile de pui infasurate in bacon pe tava si le lasati la cuptor pret de 40 de minute, pana cand se patrund.
  • Dupa ce s-au facut, le transferati pe un platou, iar grasimea  ramasa in tava o puneti intr-o craticioara, la foc mediu spre ridicat, dupa care adaugati faina, amestecati si lasati sa fiarba timp de circa un minut, pana obtineti un sos mai gros, de consistenta unei paste; adaugati supa de pui si sucul de lamaie si lasati pe foc pana incepe sa clocoteasca, apoi reduceti focul la nivel potrivit si amestecati constant timp de vreo doua minute, pana cand se formeaza un sos fin si dens, apoi il dati deoparte.
  • La servire, turnati sosul peste piepturile de pui invelite in bacon…

Pofta buna!

Citește și: Tortillas cu carne de pui in stil thailandez

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *