Piepturi de pui infasurate in bacon si salvie

Share

Piepturile de pui infasurate in bacon si salvie reprezinta o reteta culinara ce poate elimina monotonia consistentei mesei de de pranz sau cina. 

Bacon cu pui, ficatei si salvie

Piepturile de pui infasurate in bacon si salvie este o mancare savuroasa, aromata si foarte consistenta, pe care o putem prepara cu orice ocazie, atat in zilele obisnuite, cat si la sarbatori, cand dorim sa ne impresionam invitatii.

Ingrediente pentru piepturi de pui infasurate in bacon si salvie:

  • 8 piepturi de pui fara piele, dezosate
  • 8 felii subtiri de bacon
  • 1/2 cana supa de pui
  • 16 frunze de salvie
  • 1+1/2 lingurite de faina
  • 12 cana suc proaspat de lamaie
  • sare

Mod de preparare pentru piepturi de pui infasurate in bacon si salvie:

  • Incingeti cuptorul la 204ºC si ungeti cu ulei o tava.
  • Presarati putina sare pe fiecare piept de pui.
  • Asezati cate o frunza de salvie pe de-o parte si cealalta a fiecarei bucati de piept de pui, apoi infasurati cu cate o felie de bacon.
  • Asezati piepturile de pui infasurate in bacon pe tava si le lasati la cuptor pret de 40 de minute, pana cand se patrund.
  • Dupa ce s-au facut, le transferati pe un platou, iar grasimea  ramasa in tava o puneti intr-o craticioara, la foc mediu spre ridicat, dupa care adaugati faina, amestecati si lasati sa fiarba timp de circa un minut, pana obtineti un sos mai gros, de consistenta unei paste; adaugati supa de pui si sucul de lamaie si lasati pe foc pana incepe sa clocoteasca, apoi reduceti focul la nivel potrivit si amestecati constant timp de vreo doua minute, pana cand se formeaza un sos fin si dens, apoi il dati deoparte.
  • La servire, turnati sosul peste piepturile de pui invelite in bacon…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news