HomeRETETE Beneficiile uleiului din samburi de struguri presat la rece + reteta

Beneficiile uleiului din samburi de struguri presat la rece + reteta

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,7K views
uleiului-din-samburi-de-struguri in RETETE

Beneficiile uleiului din samburi de struguri presat la rece sunt extrem de numeroase si la unele chiar nu v-ati fi asteptat.

uleiului din samburi de struguri

Uleiul din samburi de struguri este extras din semintele de struguri, in special din cei albi. De vreme ce acestia se folosesc deja pentru obtinerea vinului, extragerea semintelor este o parte profitabila la care nu s-au gandit chiar multi. Acum uleiul din samburi de struguri a inceput sa fie procesat si mai ales vandut intr-un volum mult mai mare decat in anii precedenti. Din cauza cantitatii extraordinar de mica de ulei pe care o contine fiecare sambure in parte, procedeul extragerii se face in mod chimic. Extractia chimica nu are legatura cu savoarea uleiului, ci este doar un procedeu mult mai usor de obtinere.

Sunt doua metode de folosire a acestui ulei din samburi de struguri, si anume: cosmetic si culinar. Aveti grija la chimicalele ce s-au folosit pentru stabilizare si mai ales la modul in care alegeti sa-l depozitati.

Beneficiile uleiului din samburi de struguri

Uleiul din samburi de struguri are numeroase beneficii importante aduse sanatatii organismului uman. Este o sursa importanta de acizi grasi esentiali si vitamina E. Flavonoidele gasite in acest ulei contin compusi antioxidanti puternici. Majoritatea beneficiilor pot fi atribuite acestor nutrienti.

  • Flavonoidele sunt un antioxidant incredibil, de aproape 50 ori mai puternic decat vitamina C sau E. Deci, acest compus poate proteja impotriva avarierilor celulare si de la nivelul tesuturilor cauzate de radicalii liberi.
  • Uleiul din samburi de struguri poate impulsiona sanatatea inimii si, mai ales, a sistemului cardiovascular in totalitate, prin scaderea nivelului de colesterol rau din sange.
  • Acest ulei contine acid linoleic, ce este un acid polisaturat gras, ce poate avea beneficii extraordinare pentru oamenii ce sufera de diabet.
  • Uleiul poate imbunatati si mai ales repara capilarele si vasele de sange avariate sau rupte. Poate ajuta circulatia sangvina si are un cuvant extraordinar de spus cand vine vorba de vene varicoase.
  • Multe studii au aratat ca acest extract poate ajuta la prevenirea aparitiei cancerului de colon, de prostata, de stomac, de san sau de plamani.
  • De asemenea, uleiul din samburi de struguri poate imbunatati efectele cauzate de afectiuni precum astm, alergie, acnee si dermatite.

Uleiul din samburi de struguri presat la rece

Cand vine vorba de obtinerea acestuia, nimic nu poate fi mai simplu. Intr-adevar, aveti nevoie de foarte multa rabdare si, mai ales, timp, deoarece procesul in sine poate lua destul de multa vreme.

Pentru fabricarea uleiului trebuie sa se foloseasca neaparat seminte de la struguri bio, organici, de buna calitate.

Tot ce trebuie sa faceti este sa curatati semintele de struguri, sa ii presati la rece, sa fie filtrat totul dupa aceasta prima etapa, sa se decanteze, apoi sa aiba loc o noua filtrare, pentru ca mai apoi sa fie imbuteliat continutul ermetic…

Pentru a nu va mai bate capul acasa cu toate aceste procedee, puteti gasi pe piata de desfacere o multime de variante care mai de care pentru toate buzunarele.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed