Biscuiţi de casă

Share

Chiar dacă putem cumpăra biscuiţi de la orice colţ de stradă, gustul acelora nu se compară cu gustul pe care îl au biscuiţii preparaţi în casă. De multe ori se spune că dulciurile de casă sunt mult mai bune decât cele cumpărate. Ei bine, mare dreptate au!

Biscuiţi de casă

Gata în: 1h

Ingrediente

– 1 kg de făină

– 4 căni de zahăr

– 2 pachete de margarină

– 3 căni ulei

– 2 linguriţe bicarbonat de sodiu

– 1 esenţă de vanilie

– un praf de sare

– coajă rasă de lămâie

Mod de preparare

  1. Înainte să vă apucaţi să preparaţi compoziţia pentru biscuiţi, lăsaţi făina la temperatura camerei.
  2. Cerneţi făina.
  3. Într-un vas puneţi margarina pe care o frecaţi cu zahărul.
  4. Peste amestecul obţinut din margarină şi zahăr, turnaţi uleiul şi apoi începeţi să adăugaţi treptat şi făina.
  5. Stingeţi bicarbonatul de sodiu cu puţin oţet sau zeamă de lămâie şi îl turnaţi peste compoziţie.
  6. Adăugaţi esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie.
  7. Omogenizaţi bine compoziţia şi lăsaţi să se odihnească pentru câteva minute, până când veţi începe formarea biscuiţilor.
  8. Pe masa de lucru împrăştiaţi făină şi luaţi o parte din aluat pe care o întindeţi cu ajutorul unui sucitor. Veţi obţine o foaie nici prea groasă nici prea subţire şi prin intermediul unor forme începeţi să prelucraţi viitorii biscuiţi.
  9. Tava în care veţi coace biscuiţii o tapetaţi cu ulei sau cu hârtie de copt.
  10. Lăsaţi la cuptor pentru 20 de minute. Când s-au copt, îi scoateţi din cuptor şi îi presăraţi cu zahăr pudră.

Recomandări

  • Puteţi împărţi aluatul în 2 sau 3 părţi pe care să le mai îmbunătăţiţi. De exemplu, puteţi adăuga în compoziţie fructe uscate tocate/măcinate mărunt sau bucăţele de ciocolată sau cereale.
  • O altă idee de a consuma aceşti biscuiţi simpli este să preparaţi o cremă uşoară cu care să îi umpleţi.
  • Dacă vreţi să îi consumaţi clasic, puteţi opta doar pentru o glazură…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news