Carne de curcan cu pancetta

Share

Carnea de curcan cu pancetta este o reteta in stil italienesc, ce presupune folosirea coroanei de curcan, nu a intregului curcan.

Carne de curcan cu pancetta

Carnea de curcan cu pancetta este o reteta culinara care va mentine carnea frageda in cazul in care se vor folosi felii de pancetta.

Ingrediente:

  • 1 coroana de curcan de 2 kilograme
  • 10 felii de pancetta
  • 1 ceapa
  • rozmarin

Ingrediente pentru garnitura:

  • 85 grame de Parmezan
  • 50 grame seminte de pin
  • 8 felii de pancetta sau kaizer
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 4 linguri patrunjel
  • ulei masline
  • 1 ciabatta mica
  • 1 lamaie rasa
  • optional: felii de lamaie, pentru decor

Ingrediente pentru sos:

  • 850 ml supa de curcan sau de pui
  • 175 ml de vin Marsala demidulce
  • 4 lingurite de faina

Mod de preparare pentru carne de curcan cu pancetta:

  • Carnea de curcan cu pancetta se prepara intr-un interval mai mare de timp, insa merita efortul, fara doar si poate. Se va clati curcanul si se va usca folosind servetele de bucatarie. Se va cantari carnea de curcan, intrucat pentru fiecare kilogram va fi necesar un timp de coacere de 20 de minute.
  • Se va unge carnea de curcan pe toate partile cu uleiul de masline si mirodenii. Feliile de pancetta se vor pune pe curcan, astfel incat sa il acopere. Se va infasura carnea de curcan in folie de aluminiu si se va da la cuptor atat cat e necesar (in acest caz, 40 de minute).
  • Pentru prepararea garniturii se vor pune ceapa si usturoiul in tigaia in care se afla uleiul de masline incins si se vor praji vreme de zece minute, pana prind o culoare aurie. Dupa ce se raceste usor continutul, se vor adauga parmezanul si restul ingredientelor necesare prepararii umpluturii. Se va condimenta cu mirodenii.
  • Cu o jumatate de ora inainte de incheierea timpului de coacere, se va scoate curcanul din cuptor si se va creste putin temperatura. Dupa ce se scoate folia, se vor aseza jumatatile de usturoi si feliile de lamaie in jurul curcanului, dupa care se vor stropi cu zeama din tava. Curcanul se pune din nou la cuptor pentru jumatate de ora.
  • Se pune si umplutura la cuptor vreme de 20 de minute si se mai coace timp de cinci minute dupa ce a fost scoasa hartia.
  • Pentru a prepara sosul, se vor turna zeama si ceapa din tava si se vor amesteca impreuna cu ce s-a lipit de tigaie. Peste acest amestec se vor adauga faina, vin si se vor fierbe pret de cateva minute.
  • Se toarna ulterior supa si se fierbe pret de zece minute, pana la consistenta dorita…
  • Serviti cu garnitura si sos; optional, decorati cu felii de lamaie.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente