Carnea de curcan cu salata de bulgur si rodii este o mancare cu putine grasimi, care asigura o cincime din necesarul zilnic de calorii.
Carnea de curcan cu salata de bulgur si rodii se prepara in aproximativ o ora.
Ingrediente pentru carne de curcan cu salata de bulgur si rodii:
- 500 grame de fileuri piept de curcan
- 250 grame de grau bulgur
- 100 grame seminte de rodii
- 2 rosii
- coaja rasa de la o lamaie
- jumatate de castravete
- 2 linguri de vin alb
- marar tocat
- 1 lingura de harissa
- sare
- piper
Mod de preparare pentru carne de curcan cu salata de bulgur si rodii:
- Se va amesteca jumatate din cantitatea de mirodenii cu jumatate din cantitatea de coaja rasa si sucul de la lamaie, plus cantitatea de harissa, piper si sare, ca sa se formeze marinada.
- Se va da carnea de curcan prin marinada si se va lasa deoparte cateva minute.
- Ulterior, se vor pune intr-o tava carnea de curcan, marinada si vinul, apoi se vor acoperi cu o folie de aluminiu si se vor lasa la cuptor timp de jumatate de ora.
- In acest timp, se va prepara salata: se va fierbe graul si se va amesteca cu mirodenii, cu coaja de lamaie ramasa si sucul de la lamaie, rosiile, castravetele si semintele de rodii…
Pofta buna!
Citește și: Salata cu mere si carne de pui