Carne de pui caprese

Carne de pui caprese este o reteta culinara ce imbina aroma carnii fragede de pui cu salata caprese reprezentand, fara doar si poate, o cina light, in stil italian, usor de preparat si foarte delicioasa.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/11/Carne-de-pui-caprese-1.jpg

Carnea de pui caprese este o reteta culinara ce imbina aroma carnii fragede de pui cu salata caprese reprezentand, fara doar si poate, o cina light, in stil italian, usor de preparat si foarte delicioasa.

Carne de pui caprese

Carnea de pui caprese reprezinta masa ideala atat pentru momentele petrecute in familie, cat si pentru momentele selecte petrecute alaturi de prieteni.Ingrediente pentru carne de pui caprese:

  • 4 piepturi de pui fara os, taiate pe jumatate
  • 2 lingurite de ulei de rapita
  •  230 g de Mozzarella taiata in patru felii
  • 2 rosii medii feliate
  • 1 lingurita de otet balsamic
  • frunze de busuioc proaspete

• Pentru marinada:

  • 2/3 cana de dressing italienesc pentru salata
  • 2 linguri amestec de mirodenii pentru carne de pui
  • 2 linguri de amestec de mirodenii italienesti

Mod de preparare pentru carne de pui caprese:

  • Puneti intr-o punga resigilabila dressing-ul italienesc pentru salata, mirodeniile pentru carne de pui si pe cele italienesti, apoi adaugati bucatile de pui si o resigilati, apoi o lasati la frigider pentru patru, pana la sase ore, dupa care scurgeti marinada si puneti deoparte carnea.
  • Incingeti cuptorul la 232ºC.
  • Incingeti uleiul intr-o tigaie la foc mediu spre ridicat si prajiti pe toate partile bucatile de carne de pui, apoi le transferati in cuptor si le lasati pentru 15-18 minute.
  • Asezati cate o felie de Mozzarella si felii de rosii pe fiecare bucata de carne, dupa care le mai lasati la cuptor inca trei-cinci minute…
  • La servire, stropiti cu otet balsamic si adaugati frunze de menta.

Pofta buna!

Citește și: Friptură de pui în stil marocan

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *