HomeRETETE Carne de pui cu alune

Carne de pui cu alune

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/11/Carne-de-pui-cu-alune-1.jpg

Carnea de pui cu alune este o reteta culinara complexa, savuroasa, pe gustul celor carora le plac mancarurile picante.

Carne de pui cu alune

Carne de pui cu alune reprezinta o mancare delicioasa, cu specific asiatic, ce imbina mai multe arome si condimente, rezultatul fiind unul surprinzator.

Ingrediente pentru carne de pui cu alune:

  • 450 g carne de pui
  • ¼ cana de alune crude
  • 12 ardei chili uscati
  • 1 ceapa mica rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 3 felii subtiri de ghimbir
  • 2 linguri de ulei

• Pentru marinada:

  • 1 albus usor batut
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingura de vin Sherry
  • 1 lingura de amidon

• Pentru asezonare:

  • 1 lingura de vin Sherry
  • 1+ ½ lingura de sos de soia
  • 1 lingura de otet balsamic negru
  • 1 lingura de zahar
  • ½ lingurita de sare

• Pentru servire:

  • praz
  • optional: verdeturi aromatice

Mod de preparare pentru carne de pui cu alune:

  • Preparati marinada, apoi adaugati carnea de pui facuta cubulete si le amestecati bine, apoi lasati sa se marineze timp de o jumatate de ora.
  • Puneti apa la fiert, adaugati carnea de pui si amestecati, apoi lasati sa fiarba la foc mic aproximativ doua minute, dupa care scurgeti apa, pastrand cam doua cani din ea in care puneti doua linguri de ulei.
  • Maruntiti ardeii chili, apoi ii puneti in apa fierbinte si ii lasati acolo timp de 30 de minute, dupa care scurgeti apa si ii separati.
  • Decojiti ceapa rosie, o taiati pe jumatate, apoi fiecare jumatate o taiati in patru bucati pe care le separati.
  • Incingeti bine doua linguri de ulei intr-o tigaie wok si adaugati bucatile de usturoi si feliile de ghimbir, pe care le caliti prin agitarea tigaii timp de 15 secunde, dupa care adaugati si ardeii chili, si ii mai lasati pe foc inca un minut sau doua; adaugati apoi ceapa si continuati sa agitati tigaia inca un minut, apoi  puneti carnea de pui, alunele, asezonati si lasati pe foc inca un minut…
  • La servire, adaugati praz si, optional, verdeturi aromatice, apoi amestecati.

Pofta buna!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed