Home RETETE Carne de pui cu ardei piri-piri

Carne de pui cu ardei piri-piri

autor Elena Yvette
384 vizualizari

Carnea de pui cu ardei piri-piri reprezinta o specialitate de carne de pui la gratar, ardeiul piri-piri fiind cel cu care se pregateste sosul cu care va fi servit puiul.Carne de pui cu ardei piri-piri

Carnea de pui cu ardei piri-piri este ideala oricarei mese festive, fiind o mancare ce se prepara repede si usor.

Ingrediente pentru carne de pui cu ardei piri-piri:

  • 2 pui
  • 1 ardei iute
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar de votca
  • ulei de masline extravirgin
  • sare

Ingrediente pentru sosul piri-piri:

  • jumatate de ceapa
  • 1 ardei iute
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei de masline

Mod de preparare pentru carne de pui cu ardei piri-piri:

  • Carnea de pui cu ardei piri-piri reprezinta o mancare delicioasa si sanatoasa. Se vor opari puii si se vor taia pe lung, dupa care bucatile acelea de pui se vor aplatiza.
  • Se va pregati un amestec de votca cu patru linguri de ulei, usturoi zdrobit si ardei iute, care se va lasa la rece pret de o ora.
  • Se vor pune bucatile de pui pe gratar acoperite cu folie de aluminiu si se vor lasa pret de 40 de minute, timp in care se va pregati sosul cu putina ceapa tocata, ardei iute, usturoi si patrunjel, amestecandu-se cu sucul de la o lamaie si cu ulei. Cu acest sos se vor unge bucatile de pui…
  • Acest fel de mancare se va servi cu salata si, optional, cu felii de lamaie.

Pofta buna!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies