940
Carnea de pui cu paste și susan este o rețetă culinară foarte gustoasă și sățioasă, potrivită pentru prânz sau cină.
Carnea de pui cu paste și susan se prepară prin metoda stir-fry și va fi gata în circa 30 de minute. Vă prezentăm cum puteți face o cantitate pentru patru porții.
Ingrediente pentru carne de pui cu paste și susan:
- 400 g piepturi de pui fără pielițe, tăiați în felii cu o grosime de 2-3 cm
- 150 g paste
- ½ varză tocată
- 2 mănunchiuri de morcovi tineri, curățați, tăiați pe lungime și apoi feliați pe oblic
- 1 ceapă feliată subțire
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
- 1 linguriță ulei de susan
- 1 linguriță ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță de semințe de susan prăjite
- 2 lingurițe de sos de soia cu foarte puțină sare
Mod de preparare pentru carne de pui cu paste și susan:
- Fierbeți pastele urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi le scurgeți și le răcoriți turnând apă rece peste ele, ca să nu se lipească.
- Amestecați uleiul de susan cu cel de măsline și încingeți jumătate din acea cantitate într-o tigaie wok, apoi prăjiți carnea de pui prin metoda stir-fry, timp de trei-patru minute, până capătă o nuanță aurie, după care o dați deoparte.
- Încingeți restul de ulei în tigaie și căliți prin metoda stir-fry usturoiul, ceapa, morcovii și varza, timp de două minute; adăugați două lingurițe de apă și le mai căliți pentru încă trei-patru minute.
- Adăugați sosul de soia, pastele scurse și carnea de pui, după care le mai lăsați pe foc pentru câteva minute, să se pătrundă bine carnea.
- La servire, presărați deasupra semințele de susan prăjite…
Poftă bună!