Carnea de pui cu seminte de chimen este o reteta culinara plina de savoare, culoare si gust, ideala oricarei mese, indiferent de ocazie.
Carnea de pui cu seminte de chimen reprezinta o alegere minunata pentru momentele in care aveti pofta de frigarui si orez cu turmeric.
Ingrediente pentru carne de pui cu seminte de chimen:
- 520 g fileuri de carne de pui taiate in bucati de circa 2 cm
- 200 g orez Basmati
- 330 g iaurt grecesc natural
- 1 rosie mica, tocata marunt
- 1 castravete mic, tocat marunt
- 60 g sos indian Tandoori pentru curry
- 1 lingura de seminte de chimen prajite
- ½ lingura de turmeric maruntit
- ulei de masline
- coriandru verde
- optional: sucul de la o felie de lamaie
Mod de preparare pentru carne de pui cu seminte de chimen:
- Fierbeti orezul urmand indicatiile de pe ambalaj, adaugand si turmericul.
- Intre timp, amestecati intr-un bol mare sosul Tandoori si doua lingurite de iaurt grecesc, adaugati carnea de pui si o ungeti bine cu acel amestec, apoi infigeti bucatile pe bete de frigarui.
- Incingeti la foc mediu un gratar electric, ungeti frigaruile cu ulei de masile apoi le frigeti pe toate partile, timp de circa zece minute.
- Amestecati intr-un bol semintele de chimen, rosia, castravetele si restul iaurtului grecesc. Portionati orezul si frigaruile, adaugand in fiecare farfurie si coriandru verde; serviti cu amestecul preparat anterior…
- Optional, la servire, puteti stropi frigaruile cu putin suc de lamaie.
Pofta buna!