Carnea de pui cu taitei si broccoli reprezinta o mancare usoara si consistenta, inspirata din bucataria chinezeasca.
Carnea de pui cu taitei si broccoli va fi gata in circa 20 de minute. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii , așa cum rezultă din informațiile prezentate de insidetherustickitchen.com.
Ingrediente pentru carne de pui cu taitei si broccoli:
- 2 piepturi de pui, taiati fasii
- 240 g taitei cu ou
- ½ capatana de broccoli rupta in florete
- 300 g de germeni de fasole verde
- 3 morcovi taiati subtire pe lungime
- 3 cepe verzi taiate pe jumatate in fasii lungi
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 2 lingurite de piure de rosii
- 1 bucatica de radacina de ghimbir ras
- 1 ardei chili (inlaturati semintele) tocat
- 1 lingurita de sos de soia
- 1 lingurita de sos de stridii
- 1 lingurita de ulei vegetal
Mod de preparare pentru carne de pui cu taitei si broccoli:
- Amestecati usturoiul, ghimbirul, ardeiul chili, sosul de soia si piureul de rosii, apoi adaugati carnea de pui si o lasati la marinat.
- Puneti apa la fiert, adaugati taiteii, floretele de broccoli si morcovii, si le lasati sa fiarba timp de patru minute, dupa care scurgeti apa.
- Incingeti uleiul intr-o tigaie wok, puneti carnea de pui si marinada, apoi le gatiti prin metoda stir-fry timp de patru-cinci minute, pana se patrund, adaugati ceapa verde si germenii de fasole verde, sa se inmoaie.
- La servire, adaugati deasupra sosul de stridii amestecat cu doua lingurite de apa…
Pofta buna!
Citește și: Spaghete Marinara cu oua-ochiuri