Carne de pui cu tarhon

Share

Carnea de pui cu tarhon este o reteta culinara inspirata din cartea de bucate a Nigellei Lawson.

Carne de pui cu tarhon

Carnea de pui cu tarhon reprezinta o mancare ce se prepara foarte repede si este foarte gustoasa, plina de arome, o mancare foarte fina.

Ingrediente pentru carne de pui cu tarhon:

  • 1 piept de pui, taiat fileuri
  • 3 cepe verzi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml smantana
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • jumatate lingurita sare
  • putin piper macinat
  • optional: alte mirodenii, dupa preferinta

Mod de preparare pentru carne de pui cu tarhon:

  • Se va incinge uleiul, dupa care se vor adauga usturoiul, ceapa si tarhonul, pe rand, pana se rumenesc putin.
  • Ulterior, se vor adauga fileurile de pui, lasandu-se pe fiecare parte cate cinci minute. Dupa acest interval de timp se va turna vinul si se va adauga sarea.
  • Cand se va observa ca sosul fierbe, se va pune capacul pe tigaie si se va lasa la fiert pret de zece minute.
  • Dupa ce sunt gata fileurile din piept de pui, se va adauga smantana in sos si se va presara piper dupa gust. Puteti asezona si cu alte mirodenii, dupa preferinta…
  • Se va turna sosul peste carnea de pui.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news