Carnea de pui cu tarhon este o reteta culinara inspirata din cartea de bucate a Nigellei Lawson.
Carnea de pui cu tarhon reprezinta o mancare ce se prepara foarte repede si este foarte gustoasa, plina de arome, o mancare foarte fina.
Ingrediente pentru carne de pui cu tarhon:
- 1 piept de pui, taiat fileuri
- 3 cepe verzi
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura ulei
- 100 ml vin alb
- 100 ml smantana
- 1 lingurita tarhon uscat
- jumatate lingurita sare
- putin piper macinat
- optional: alte mirodenii, dupa preferinta
Mod de preparare pentru carne de pui cu tarhon:
- Se va incinge uleiul, dupa care se vor adauga usturoiul, ceapa si tarhonul, pe rand, pana se rumenesc putin.
- Ulterior, se vor adauga fileurile de pui, lasandu-se pe fiecare parte cate cinci minute. Dupa acest interval de timp se va turna vinul si se va adauga sarea.
- Cand se va observa ca sosul fierbe, se va pune capacul pe tigaie si se va lasa la fiert pret de zece minute.
- Dupa ce sunt gata fileurile din piept de pui, se va adauga smantana in sos si se va presara piper dupa gust. Puteti asezona si cu alte mirodenii, dupa preferinta…
- Se va turna sosul peste carnea de pui.
Pofta buna!