Carnea de pui cu tocana ratatouille reprezinta o mancare bogata in vitamina C, dar si in acid folic, asadar este ideala dupa o zi grea de munca.
Carnea de pui cu tocana ratatouille este o mancare ce asigura patru cincimi din necesarul zilnic de calorii, avand un continut scazut in grasimi.O puteti sevi ca atare sau si cu niste cartofi noi fierti sau gatiti la cuptor.Ingrediente pentru carne de pui cu tocana ratatouille:
- 4 piepturi de pui dezosate si fara piele
- 250 grame de rosii cherry taiate pe jumatate
- 3 ardei grasi, taiati in bucati mari
- 2 dovlecei taiati in semiluni
- 1 vanata taiata in bucati mari
- 2 catei de usturoi mari zdrobiti
- 3 lingurite de ulei de masline
- 2 linguri de rozmarin verde, tocat marunt + inca 4 fire mici
- sare
- piper
Mod de preparare pentru carne de pui cu tocana ratatouille:
- Incingeti cuptorul la 180ºC.
- Preparati tocana ratatouille: puneti intr-o tava si amestecati bucatile de dolvlecei, vanata si ardeii, doua lingurite de rozmarin tocat, jumatate din cantitatea de usturoi, 2 lingurite de ulei de masline; presarati sare si piper dupa gust, apoi lasati la cuptor pentru 20 de minute.
- Intre timp, amestecati intr-un bol ceea ce a mai ramas din rozmarin, usturoi si ulei de masline.
- Faceti cate patru sau cinci cresaturi pe fiecare piept de pui si le ungeti cu amestecul preparat anterior si le dati la rece pentru 15 minute.
- Dupa ce s-au copt legumele, adaugati printre ele rosiile, apoi piepturile de pui.
- Asezati cate un fir de rozmarin pe fiecare piept de pui si introduceti din nou tava in cuptor pentru 18-20 de minute, pana cand s-a patruns carnea, iar legumele sunt usor caramelizate…
Pofta buna!
Citește și: Pulpe de pui la tava cu piure de cartofi si usturoi
Niciun comentariu încă