Carnea de rata cu sos de mandarine este o reteta culinara aromata, savuroasa si satioasa, ideala momentelor speciale petrecute alaturi de cei dragi.
Carnea de rata cu sos de mandarine este o mancare ce nu presupune prepararea unei rate intregi, ci doar a pulpelor si a pieptului de rata.
Ingrediente:
- 1 piept mare de rata
- 2 pulpe de rata
- coriandru
- ghimbir
- coaja de la 2 mandarine
- sucul de la 4 mandarine
- optional, cimbru
Ingrediente pentru sos:
- 150 ml supa de pui
- 100 ml otet de sherry
- 50 grame zahar tos
- unt
Mod de preparare pentru carne de rata cu sos de mandarine:
- Se vor amesteca toate condimentele cu tot cu coaja de la mandarine, dupa care se va cresta pielea de pe pieptul de rata.
- Amestecul de condimente se va intinde pe piept si pe pulpe, lasandu-se minimum doua ore la rece.
- Ulterior, se vor pune pulpele de rata intr-o tava, asezonate conform spuselor celor de la cookieandkate.com. Se vor introduce la cuptor pentru o ora si 30 de minute.
- Se vor adauga zaharul, otetul si se lasa la fiert pana devine totul siropos.
- Pieptul se va praji timp de 12 minute pana devine crocant si se va adauga in sos…
- Se poate servi cu legume glazurate si salata.
Pofta buna!
Citește și: Sos verde in stil mexican