Carne de rata cu sos de mandarine


606
loading...

Carnea de rata cu sos de mandarine este o reteta culinara aromata, savuroasa si satioasa, ideala momentelor speciale petrecute alaturi de cei dragi.

Carne de rata cu sos de mandarine

 

Carnea de rata cu sos de mandarine este o mancare ce nu presupune prepararea unei rate intregi, ci doar a pulpelor si a pieptului de rata.

Ingrediente:

  • 1 piept mare de rata
  • 2 pulpe de rata
  • coriandru
  • ghimbir
  • coaja de la 2 mandarine
  • sucul de la 4 mandarine
  • optional, cimbru

Ingrediente pentru sos:

  • 150 ml supa de pui
  • 100 ml otet de sherry
  • 50 grame zahar tos
  • unt

Mod de preparare pentru carne de rata cu sos de mandarine:

  • Se vor amesteca toate condimentele cu tot cu coaja de la mandarine, dupa care se va cresta pielea de pe pieptul de rata.
  • Amestecul de condimente se va intinde pe piept si pe pulpe, lasandu-se minimum doua ore la rece.
  • Ulterior, se vor pune pulpele de rata intr-o tava, asezonate. Se vor introduce la cuptor pentru o ora si 30 de minute.
  • Se vor adauga zaharul, otetul si se lasa la fiert pana devine totul siropos.
  • Pieptul se va praji timp de 12 minute pana devine crocant si se va adauga in sos…
  • Se poate servi cu legume glazurate si salata.

Pofta buna!

Citește și:  Carne de pui cu susan si sos de soia
loading...