Carne de rata cu sos de mandarine

Carnea de rata cu sos picant de mandarine la tava este o reteta culinara aromata, savuroasa si satioasa, ideala momentelor speciale petrecute alaturi de cei dragi.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/12/Carne-de-rata-cu-sos-de-mandarine-.jpg
Advertisements

Carnea de rata cu sos de mandarine este o reteta culinara aromata, savuroasa si satioasa, ideala momentelor speciale petrecute alaturi de cei dragi.

Advertisements

Carne de rata cu sos de mandarine

 

Advertisements

Carnea de rata cu sos de mandarine este o mancare ce nu presupune prepararea unei rate intregi, ci doar a pulpelor si a pieptului de rata.

Advertisements

Ingrediente:

  • 1 piept mare de rata
  • 2 pulpe de rata
  • coriandru
  • ghimbir
  • coaja de la 2 mandarine
  • sucul de la 4 mandarine
  • optional, cimbru

Ingrediente pentru sos:

  • 150 ml supa de pui
  • 100 ml otet de sherry
  • 50 grame zahar tos
  • unt

Mod de preparare pentru carne de rata cu sos de mandarine:

  • Se vor amesteca toate condimentele cu tot cu coaja de la mandarine, dupa care se va cresta pielea de pe pieptul de rata.
  • Amestecul de condimente se va intinde pe piept si pe pulpe, lasandu-se minimum doua ore la rece.
  • Ulterior, se vor pune pulpele de rata intr-o tava, asezonate conform spuselor celor de la cookieandkate.com. Se vor introduce la cuptor pentru o ora si 30 de minute.
  • Se vor adauga zaharul, otetul si se lasa la fiert pana devine totul siropos.
  • Pieptul se va praji timp de 12 minute pana devine crocant si se va adauga in sos…
  • Se poate servi cu legume glazurate si salata.
Advertisements

Pofta buna!

Citește și: Sos verde in stil mexican

Abonează-te pe:Yve.ro news
Advertisements

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *