Cartofi dulci umpluți


643

Cartofii dulci umpluți reprezintă o rețetă culinară foarte gustoasă și bogată în arome, destinată prânzului sau cinei.

Cartofi dulci umpluți

Cartofii dulci umpluți sunt gata în circa o oră. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru trei porții.

Ingrediente pentru cartofi dulci umpluți:

  • 3 cartofi dulci potrivit de mari, spălați, dar necurățați de coajă
  • 400 g fasole neagră la cutie, scursă și limpezită
  • un ardei gras roșu, tăiat cubulețe
  • o ceapă albă mică, tăiată cubulețe
  • 2 lingurițe de ceapă verde, tăiată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • ½ cană de nuci pecan coapte și mărunțite
  • 2 lingurițe de sos iute (în funcție de preferință)
  • ulei de măsline
  • sare
  • optional: ¼ cană de maioneză

Mod de preparare pentru cartofi dulci umpluți:

  • Încingeți cuptorul la 220º C.
  • Ungeți cartofii cu puțin ulei de măsline, în mod uniform, apoi înțepați cartofii cu furculița în cateva locuri.
  • Introduceți cartofii la cuptor, pentru circa 50 de minute, până când se pătrund.
  • Între timp, încingeți o linguriță de ulei de măsline într-o tigaie, la temperatură medie spre ridicată.
  • Adăugați ceapa albă și ardeiul gras în tigaie și le sotați pentru cinci, până la șapte minute, până când se înmoaie, apoi adăugați și usturoiul și mai sotați pentru câteva minute.
  • Dați deoparte amestecul sotat.
  • După ce s-au copt cartofii și s-au mai răcorit puțin, îi tăiați pe jumătate, în lungime.
  • Scoateți cu lingura o parte din interiorul fiecărei bucăți de cartof și o puneți într-un bol, apoi o pasați, încât să rezulte un piure fin.
  • Adăugați peste piure amestecul sotat, fasolea neagră, sosul iute și, opțional, maioneza (pentru o consistență mai cremoasă), amestecați bine și potriviți de sare, după gust.
  • Umpleți jumătățile de cartofi cu amestecul respectiv.
  • Deasupra, adăugați ceapă verde și nuci pecan mărunțite…

Poftă bună!

loading...