Cartofi la cuptor cu dressing si rucola

Share

Cartofii la cuptor cu dressing și rucola reprezintă un amestec delicios care se prepară fără dificultate și se poate consuma cu orice ocazie.

Cartofii la cuptor cu dressing și rucola pot constitui masa de prânz sau cină, dar pot însoți și fripturile. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru cartofi la cuptor cu dressing și rucola:

  • 500 g de cartofi roșii tineri, tăiați pe jumătate
  • 500 g de cartofi dulci, curățați de coajă și tăiați în cuburi de circa 4 cm
  • 185 g de ardei gras tăiat în felii groase
  • 4 căței de usturoi
  • o ceapă roșie mare, de circa 180 g, tăiată în bucăți mari
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • sare (după gust)
  • piper (după gust)

• Pentru decor:

  • 80 g de frunze de rucola tinere
  • ¼ cană de semințe de pin

• Pentru dressing:

  • ¼ cana de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 2 linguri de muștar Dijon
  • 2 lingurițe de oregano verde mărunțit

Mod de preparare pentru cartofi la cuptor cu dressing și rucola:

  • Preincalziți cuptorul la 220°C.
  • Puneți într-un bol cartofii roșii, cartofii dulci, usturoiul și adaugați uleiul de măsline, apoi amestecați bine. Așezați acest amestec în tavă, într-un singur strat, presarăți sare și piper după gust și lăsați la cuptor pentru 20 de minute.
  • Întoarceți cartofii, adaugați ardeiul și ceapa roșie, apoi lăsați 15 minute la cuptor.
  • Adăugați și semințele de pin și lăsați totul la cuptor încă aproximativ cinci minute.
  • Scoateți tava și o lăsați să se răcorească treptat timp de zece minute.
  • Între timp, preparați dressing-ul: puneți toate ingredientele pentru dressing într-un borcan, îi puneți capacul și îl agitați bine…
  • Așezați pe un platou frunzele de rucola și amestecul din tava de la cuptor, iar deasupra adaugați dressing-ul și amestecați totul.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news