Home RETETERetete de mancareGarnituri Cartofi natur de post

Cartofi natur de post

autor Elena Yvette
77 vizualizari

Cartofii natur de post se prepară ușor și rapid, din puține ingrediente, iar gustul lor este foarte bun.

Cartofii natur de post se pot consuma ca fel principal pentru prânz sau cină, ca atare ori drept garnitură la diverse mâncăruri cu carne. Există diferite variante pentru cartofii natur; aceasta este una simpla, de post, care se prepară cu ulei.

Ingrediente pentru cartofi natur de post:

  • un kg de cartofi
  • ulei (de preferință, ulei de măsline)
  • mărar sau patrunjel verde, tocat
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare pentru cartofi natur de post:

  • Curățați cartofii de coajă, îi spălați bine, apoi îi tăiați în cubulețe potrivit de mari.
  • Puneți cubulețele de cartofi într-o oală cu apă și adăugați sare; îi lăsați la fiert pentru circa 30 de minute, la foc mediu. După ce s-au fiert suficient cât să fie moi (fără a se sfărâma), strecurați apa.
  • Presărați sare și piper măcinat după gust, stropiți cu ulei (de preferință de măsline, dar puteți folosi și alte tipuri).
  • Deasupra, presărați mărar sau pătrunjel verde, tocat…

Poftă bună!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

error: Alert: Content is protected !!