Cartofii noi sotați cu ierburi aromatice reprezintă o rețetă culinară savuroasă, care se prepară ușor și rapid.
Cartofii noi sotați cu ierburi aromatice se pot consuma atât simpli, cât și drept garnitură la fripturi sau alături de o salată.Dacă doriți, îi puteți mânca și cu mujdei.Va prezentam cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.Ingrediente pentru cartofi noi sotați cu ierburi aromatice:
- 1 kg cartofi noi, mărunți
- 50 g unt
- 1 mână de arpagic verde
- 1 fir de rozmarin
- 1 fir de cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare pentru cartofi noi sotați cu ierburi aromatice:
- Spălați bine cartofii.Nu este necesar să îi curățați, deoarece se va diminua aroma.
- Fierbeți cartofii cu puțină sare, apoi scurgeți apa și îi zdrobiți puțin.
- Tocați arpagicul, rozmarinul și cimbrul.
- Topiți untul într-o tigaie, adăugați cartofii și îi sotați fără capac, amestecând cu grijă.
- Înainte de a lua tigaia de pe foc, adăugați arpagicul, rozmarinul și cimbrul, după care presărați cu sare și piper după gust…
Poftă bună!
Citește și: Orez cu Parmezan si spanac
Niciun comentariu încă