Cartofi noi sotați cu ierburi aromatice


491

Cartofii noi sotați cu ierburi aromatice reprezintă o rețetă culinară savuroasă, care se prepară ușor și rapid.

Cartofi noi sotați cu ierburi aromatice

Cartofii noi sotați cu ierburi aromatice se pot consuma atât simpli, cât și drept garnitură la fripturi sau alături de o salată. Dacă doriți, îi puteți mânca și cu mujdei. Va prezentam cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru cartofi noi sotați cu ierburi aromatice:

  • 1 kg cartofi noi, mărunți
  • 50 g unt
  • 1 mână de arpagic verde
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 fir de cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru cartofi noi sotați cu ierburi aromatice:

  • Spălați bine cartofii. Nu este necesar să îi curățați, deoarece se va diminua aroma.
  • Fierbeți cartofii cu puțină sare, apoi scurgeți apa și îi zdrobiți puțin.
  • Tocați arpagicul, rozmarinul și cimbrul.
  • Topiți untul într-o tigaie, adăugați cartofii și îi sotați fără capac, amestecând cu grijă.
  • Înainte de a lua tigaia de pe foc, adăugați arpagicul, rozmarinul și cimbrul, după care presărați cu sare și piper după gust…

Poftă bună!

loading...