Castraveti bulgaresti murati in otet

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/08/Castraveti-bulgaresti-murati-in-otet.jpg

Castravetii bulgaresti murati in otet sunt buni pentru la iarna, dar nu numai. Ii puteti consuma impreuna cu o multime de aperitive si mancaruri.

Castraveti bulgaresti murati in otet

Castravetii bulgaresti murati in otet sunt renumiti pentru gustul lor dulce-acrisor si pot rezista conservati in stare excelenta pentru o perioada foarte indelungata de timp. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru cinci borcane a cate 800 g fiecare după cum precizează tasteofhome.com.
Ingrediente pentru castraveti bulgaresti murati in otet:

  • 2 kg castraveti sanatosi
  • 2 morcovi medii
  • 1 ceapa proaspata
  • 20 linguri de otet
  • 3 flori de marar
  • 5 lingurite de zahar granulat
  • 5 lingurite de sare de masa
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • optional: 5 foi de dafin mici

Mod de preparare pentru castraveti bulgaresti murati in otet:

  • Curatati ceapa si o taiati sub forma de solizisori.
  • Curatati morcovii si ii taiati rondele.
  • Spalati castravetii si ii asezati in cinci borcane a cate 800 g fiecare.
  • In fiecare borcan, puneti cateva rondele de morcov, cativa solzisori de ceapa, 10 – 15 boabe de piper, o lingurita boabe de mustar, o floare de marar, o lingurita de sare, o lingurita de zahar, patru linguri de otet si optional, o foaie de dafin; adaugati apa sa se completeze restul borcanului.
  • Fixati bine capacele, apoi asezati borcanele la fiert pentru 15 minute, la bain-marie…
  • Dupa ce s-au fiert, le lasati se raceasca in apa si apoi le depozitati intr-o camara neaparat intunecata si racoroasa.

Pofta buna!

Citește și: Murături tocate asortate la borcan

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nitu Alina

Alina Nițu este redactor și manager al site-ului yve.ro, absolventă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cu o vastă experiență în jurnalismul online, Alina coordonează activitatea editorială a site-ului și contribuie activ la crearea de conținut de calitate. Este specializată în categoriile horoscop, știri mondene, relații și rețete culinare, oferind cititorilor informații bine documentate și actualizate. Prin dedicarea și profesionalismul său, Alina contribuie la succesul platformei yve.ro, asigurându-se că fiecare articol respectă cele mai înalte standarde de informare.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *