Castravetii bulgaresti murati in otet sunt buni pentru la iarna, dar nu numai. Ii puteti consuma impreuna cu o multime de aperitive si mancaruri.
Castravetii bulgaresti murati in otet sunt renumiti pentru gustul lor dulce-acrisor si pot rezista conservati in stare excelenta pentru o perioada foarte indelungata de timp. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru cinci borcane a cate 800 g fiecare după cum precizează tasteofhome.com.
Ingrediente pentru castraveti bulgaresti murati in otet:
- 2 kg castraveti sanatosi
- 2 morcovi medii
- 1 ceapa proaspata
- 20 linguri de otet
- 3 flori de marar
- 5 lingurite de zahar granulat
- 5 lingurite de sare de masa
- boabe de piper
- boabe de mustar
- optional: 5 foi de dafin mici
Mod de preparare pentru castraveti bulgaresti murati in otet:
- Curatati ceapa si o taiati sub forma de solizisori.
- Curatati morcovii si ii taiati rondele.
- Spalati castravetii si ii asezati in cinci borcane a cate 800 g fiecare.
- In fiecare borcan, puneti cateva rondele de morcov, cativa solzisori de ceapa, 10 – 15 boabe de piper, o lingurita boabe de mustar, o floare de marar, o lingurita de sare, o lingurita de zahar, patru linguri de otet si optional, o foaie de dafin; adaugati apa sa se completeze restul borcanului.
- Fixati bine capacele, apoi asezati borcanele la fiert pentru 15 minute, la bain-marie…
- Dupa ce s-au fiert, le lasati se raceasca in apa si apoi le depozitati intr-o camara neaparat intunecata si racoroasa.
Pofta buna!
Citește și: Murături tocate asortate la borcan
Niciun comentariu încă