Ceapa rosie cu ardei iute in otet


774

Ceapa rosie cu ardei iute in otet este o reteta inspirata din bucataria mediteraneana, foarte gustoasa si picanta, cu o textura crocanta si culoare spectaculoasa.

Ceapa rosie cu ardei iuti in otet

Ceapa rosie cu ardei iute in otet se consuma alaturi de mancarurile pe baza de legume sau carne, carora le imbogateste savoarea, dar se mai poate consuma si in sandvisuri, in salate sau cu fripturi. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru un borcan.

Ingrediente pentru ceapa rosie cu ardee iuti in otet:

  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 ardei iute Jalapeño
  • 1/3 cana de vin rosu sau otet de mere
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • 1 cana de apa

Mod de preparare pentru ceapa rosie cu ardei iuti in otet:

  • Curatati ceapa, apoi o taiati fin; taiati si ardeiul Jalapeño in rondele subtiri.
  • Intr-un bol, turnati vinul sau otetul de mere, zaharul, sarea grunjoasa si apa, ca sa formati saramura; amestecati pana cand se dizolva zaharul si sarea.
  • Puneti feliile de ceapa si ardei iute in borcan, apoi turnati saramura, fara sa puneti capacul.
  • Este foarte important ca borcanul sau recipientul  respectiv sa fie din sticla ori din ceramica si NU din plastic, astfel incat savoarea si proprietatile sa se mentina in cel mai bun stadiu.
  • Lasati borcanul neacoperit sa stea la temperatura camerei pentru cel putin o ora si cel mult opt, apoi acoperiti cu capac si il depozitati la frigider.
  • Puteti sa serviti feliile de ceapa murata fie exact asa cum le scoateti din borcan, fie le puteti scurge de zeama inainte de a le consuma…
  • Puteti consuma aceasta ceapa murata in decursul a cel mult doua saptamani.

Pofta buna!

loading...