Chec „Zebră”

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/03/Chec-Zebră.jpg

Checul „Zebră” este o rețetă pe care o putem regăsi în mai multe variante, iar aceasta este una de post.

Chec Zebră

Checul „Zebră” este delicios și poartă acest nume datorită aspectului rezultat din felul în care se pune un amestec realizat din cacao în aluat.

Ingrediente pentru chec „Zebră”:

  • 1 + ½ cană de făină
  • o cană de lapte de soia
  • 1/3 cană de ulei
  • o linguriță de oțet
  • o cană de zahăr granulat
  • o linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 + ½ până la 2 lingurițe de cacao pudră
  • Opțional: o linguriță extract de vanilie

Mod de preparare pentru chec „Zebră” :

  • Încingeți cuptorul la 175ºC. Aveți nevoie de o tavă rotundă cu diametrul de 20 sau 23 cm în care să puneți hârtie pentru copt sau pe care o puteți tapeta cu făină ori o puteți unge cu ulei, după cum doriți.
  • Într-un bol mare, amestecați bine făina, zahărul granulat, puțină sare și praful de copt.
  • Într-un alt bol, mai mic, amestecați laptele de soia, oțetul, uleiul și, opțional, extractul de vanilie, după care turnați această compoziție peste amestecul din bolul mare și amestecați ușor să se încorporeze.
  • Puneți jumătate din aluat într-un alt bol și adăugați cacaua, apoi amestecați bine.
  • Folosiți o lingură-cupă pentru înghețată (tip clește).Puneți o lingură din aluatul cu cacao în tava rotundă, apoi luați o lingură de aluat alb pe care îl puneți în mijlocul combinației care conține cacao, tot în tavă.Lăsați aluatul alb să se întindă în mod natural, fără a interveni în el și fără a înclina tava după cum este detaliat de hellofresh.co.uk. Puneți o lingură din compoziția ce are cacao în mijlocul aluatului alb pe care l-ați pus anterior și o lăsați și pe aceea să se întindă natural.Procedați la fel în continuare de mai multe ori, până când se termină aluatul, fără a aștepta prea mult timp între adăugări (încercați să aveți un ritm constant).
  • Introduceți tava rotundă la cuptor pentru circa 25 – 30 de minute.
  • După ce trece testul cu scobitoarea, opriți focul și lăsați checul să se răcorească pentru 15 minute în interiorul cuptorului, apoi îl scoateți deoparte ca să se răcească în totalitate și îl porționați…

Poftă bună!

Citește și: Supa-crema cu turmeric si ghimbir

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *