Cheesecake cu afine și lămâie

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/02/Cheesecake-cu-afine-și-lămâie.jpg

Cheesecake-ul cu afine și lămâie este o rețetă de prăjitură delicioasă, asemănătoare cu o tartă, potrivită oricărei ocazii.

Cheesecake cu afine și lămâie

Cheesecake-ul cu afine și lămâie este un desert savuros. Această versiune conține fulgi de ovăz, un amestec de cremă de brânză cu smântână, afine, zeamă și coajă de lămâie, iar deasupra are o glazură formată din pastă de zahăr (disponibilă în supermarketuri).

Ingrediente pentru cheesecake cu afine și lămâie:

  • 200 g fulgi de ovăz
  • 5 lingurițe de miere
  • 2 lingurițe de zahăr brun
  • 150 g margarină, plus încă puțin pentru uns tava
  • 300 g afine
  • 75 g zahăr pudră
  • 600 g cremă de brânză
  • 250 ml smântână
  • coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • 3 lingurițe de zeamă de lămâie
  • 100 g pastă de zahăr pentru glazură

Mod de preparare pentru cheesecake cu afine și lămâie:

  • Încingeți cuptorul la 150°C.
  • Amestecați fulgii de ovăz cu zahărul brun și mierea, apoi puneți amestecul în tava pentru copt și lăsați la cuptor pentru 20-25 de minute, până se rumenește ușor și devine crocant.
  • Topiți margarina într-o tigaie adâncă, adăugați amestecul cu fulgi de ovăz și amestecați bine.
  • Ungeți cu margarină o formă rotundă pentru copt cu diametrul de 23 cm și puneți pe marginile sale hârtie pentru copt. Presați amestecul cu fulgi de ovăz la baza formei pentru copt, încât să fie un strat uniform.
  • Puneți într-o tigaie adâncă zahărul pudră și trei lingurițe de apă și lăsați să ajungă în punctul de fierbere, apoi reduceți temperatura, încât să fiarbă la foc mic pentru două-trei minute sau până când zahărul pudră s-a dizolvat complet, iar lichidul capătă consistența unui sirop; adăugați afinele și le lăsați să fiarbă la foc mic pentru două minute, până când s-au înmuiat puțin. Luați tigaia de pe foc și le treceți printr-o strecurătoare, lăsând zeama să se scurgă într-un bol, dar nu aruncați afinele, ci le lăsați să se răcească în totalitate.
  • Într-un alt bol, amestecați bine crema de brânză cu smântâna, zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie și pasta de zahăr pentru glazură. Adăugați jumătate din afine, amestecați bine cu o lingură și puneți peste amestecul cu fulgi de ovăz; neteziți la suprafață folosind o paletă după cum afirmă sursa greatbritishchefs.com. Lăsați să stea deoparte pentru cel puțin patru ore, de preferință, chiar peste noapte…
  • După aceea, scoateți compoziția din forma rotundă și o așezați pe un platou de servit. Adăugați deasupra cheesecake-ului restul de afine și stropiți cu siropul de afine.

Poftă bună!

Citește și: Prajitura cu dovleac

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *