Cheesecake cu biscuiti si crema de lamaie

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/05/Prajitura-cu-biscuiti-si-crema-de-lamaie.jpg

Cheesecake-ul cu biscuiti si crema de lamaie este o reteta savuroasa, care nu necesita coacere. Contine crema de branza, lamai si o baza formata din biscuiti sfaramati.

Prajitura cu biscuiti si crema de lamaie

Cheesecake-ul cu biscuiti si crema de lamaie este un desert ce seamana la gust cu o tarta aromata, dar se prepara mult mai usor, este cremoasa si se consuma rece. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru patru-sase portii.

Ingrediente pentru cheesecake cu biscuiti si crema de lamaie:

  • 12 biscuiti cu crema sau aroma de lamaie, ori simpli
  • 225 g crema de branza
  • 225 g de frisca tinuta la temperatura camerei
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 2 linguri de suc de lamaie proaspat stoarsa
  • 4 lingurite praf de jeleu cu gust de lamaie
  • ½://yve.ro/retete-culinare/retete-de-mancare/retete-placinta-cu-branza/cheesecake-clasic/” title=”cheesecake” data-wpil-keyword-link=”linked” data-wpil-monitor-id=”10308″>cheesecake cu biscuiti si crema de lamaie:
    • Zdrobiti bine biscuitii potrivit informațiilor de la recipetineats.com. In patru-sase pahare sau boluri mici, adaugati in mod egal cate un strat din acea cantitate de biscuiti zdrobiti si apasati usor, ca sa se formeze un fel de crusta.
    • Separat, intr-un bol mare, mixati crema de branza pana cand devine fina; adaugati coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie si esenta de vanilie si amestecati bine sa se omogenizeze.
    • Presarati praful de jeleu peste crema de branza si mixati cu viteza medie spre foarte rapida.Adaugati frisca, apoi folositi o spatula pentru a o integra in crema de branza.
    • Puneti in fiecare pahar sau bol o portie din crema rezultata.Acoperiti-le cu o folie din plastic si lasati-le la frigider cel putin doua ore inainte de servire.
    • Optional, le puteti garnisi cu inca un strat de frisca si felii subtiri de lamaie.
    • Acest desert se consuma doar in ziua in care este preparat…

    Pofta buna!

    Citește și: Mini tarte cu fructe de padure

    Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *