Home RETETERetete dulciuriPrajitura cu fructe Cheesecake cu biscuiti si crema de lamaie

Cheesecake cu biscuiti si crema de lamaie

autor Arseni Dana
Data publicării: Data actualizării: 2,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/05/Prajitura-cu-biscuiti-si-crema-de-lamaie.jpg

Cheesecake-ul cu biscuiti si crema de lamaie este o reteta savuroasa, care nu necesita coacere. Contine crema de branza, lamai si o baza formata din biscuiti sfaramati.

Prajitura cu biscuiti si crema de lamaie

Cheesecake-ul cu biscuiti si crema de lamaie este un desert ce seamana la gust cu o tarta aromata, dar se prepara mult mai usor, este cremoasa si se consuma rece. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru patru-sase portii.

Ingrediente pentru cheesecake cu biscuiti si crema de lamaie:

  • 12 biscuiti cu crema sau aroma de lamaie, ori simpli
  • 225 g crema de branza
  • 225 g de frisca tinuta la temperatura camerei
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 2 linguri de suc de lamaie proaspat stoarsa
  • 4 lingurite praf de jeleu cu gust de lamaie
  • ½ lingura esenta de vanilie

Mod de preparare pentru cheesecake cu biscuiti si crema de lamaie:

  • Zdrobiti bine biscuitii. In patru-sase pahare sau boluri mici, adaugati in mod egal cate un strat din acea cantitate de biscuiti zdrobiti si apasati usor, ca sa se formeze un fel de crusta.
  • Separat, intr-un bol mare, mixati crema de branza pana cand devine fina; adaugati coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie si esenta de vanilie si amestecati bine sa se omogenizeze.
  • Presarati praful de jeleu peste crema de branza si mixati cu viteza medie spre foarte rapida. Adaugati frisca, apoi folositi o spatula pentru a o integra in crema de branza.
  • Puneti in fiecare pahar sau bol o portie din crema rezultata. Acoperiti-le cu o folie din plastic si lasati-le la frigider cel putin doua ore inainte de servire.
  • Optional, le puteti garnisi cu inca un strat de frisca si felii subtiri de lamaie.
  • Acest desert se consuma doar in ziua in care este preparat…

Pofta buna!

Abonează-te pe:Yve.ro news